FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

OSIJEK - Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i ministar u Vladi Tomislav Ivić odbacio je optužbe HDSSB-a istaknuvši da Slavonija i Baranja nisu zapostavljene i da Vlada i dalje provodi različite projekte vezane za navodnjavanje, vodoopskrbu, cestogradnju i ostalo. Bilo bi daleko korisnije da se HDSSB prihvati posla, a ne stalnih kritika, rekao je Ivić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Osijeku i dodao kako u posljednje dvije godine HDSSB u Slavoniji i Baranji nije pokrenuo ni jedan ključni projekt za razvoj regije.

RIJEKA - Oko stotinu hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji okupilo se jučer na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci na skupu potpore optuženima hrvatskim generalima i braniteljima, koji se održao pod motom "Stop progonu hrvatskih branitelja!" Izrazili su, među ostalim, podršku Anti Gotovini, Branimiru Glavašu i Tomislavu Merčepu, ali i nedavno uhićenom Tihomiru Purdi te Veljku Mariću. Denis Malnar iz Udruge ratnih veterana – Hrvatski Domobran kazao je da se ne smije praviti razlika između branitelja koji su se borili za čast i spas svoje domovine. Od Vlade i predsjednika Josipovića zatražio je da zauzmu čvršći stav po pitanju zaštite branitelja. "Hrvatske institucije trebaju stati u našu obranu, jednako kao što smo mi u vrijeme rata branili domovinu", istaknuo je.

ZAGREB - Odvjetnik Mirka Norca, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne potvrdio je jučer Hini da će uskoro zatražiti prijevremeno puštanje na slobodu za svog branjenika budući će u veljači izdržati dvije trećine kazne. To omogućuju odredbe haaškog i hrvatskog zakonodavstva, rekao je odvjetnik Vlatko Nuić i dodao da na temelju dosadašnje prakse očekuje povoljno rješenje tog zahtjeva. Očekujemo da će se molba razmotriti i odluka donijeti u prvom polugodištu, kazao je Nuić i napomenuo da to ovisi o sjednici komisije za uvjetni otpust. Očekujemo da će se na Mirka Norca primjenjivati isti kriteriji koji su se primjenjivali i za druge i koji su već pušteni na slobodu, a suđeni su po haaškim optužnicama. Praksa je da se udovoljava takvim zahtjevima nakon dvije trećine odslužene kazne i vidjet ćemo kako će komisija odlučiti, rekao je Nuić. Norac je za ratne zločine na gospićkom području pravomoćno osuđen na 12, a za zločine u Medačkom džepu na šest godina i te kazne su objedinjene u maksimalnu kaznu od 15 godina.

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas će po treći put raspravljati o osnovanosti optužnice u aferi Spice, a bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, optužen u tom slučaju, istovremeno bi na tom sudu trebao svjedočiti u ponovljenom suđenju za korupciju u slučaju "mali maestro". Nakon ročišta, koje bi trebalo početi u 9 sati, optužno vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića odlučiti će o osnovanosti USKOK-ove optužnice kojom se osmorica optuženika tereti da su koprivničku prehrambenu tvrtku Podravku oštetili za najmanje 400 milijuna kuna. No, još uvijek nije poznato hoće li vijeće, koje optužnicu može potvrditi, odbaciti ili je vratiti na doradu, svoju odluku objaviti u ponedjeljak s obzirom da zakon za to ne predviđa nikakve rokove. Na posljednjem ročištu odbijen je prijedlog obrane da se iz spisa s više od 40 tisuća stranica kao nezakonito izbaci knjigovodstveno-financijsko vještačenje na kojemu je temeljena optužnica. Odvjetnici su, uz to, isticali da je USKOK povrijedio prava optuženika te da prije uključenja bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u ovaj slučaj nije ni trebao biti nadležan za istraživanje navodnih nezakonitosti u Podravci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙