FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: bura i snijeg otežavaju promet

ZAGREB, 22. siječnja 2011. (Hina) - Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, te u mjestimice u Dalmaciji i Slavoniji, posebice na širem području Vrgorca, Šestanovca, Dubaca i nošen vjetrom na otoku Braču, a od 22,20 sata nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relacijama iz unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog bure, za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državne ceste : D 1 Udbina- Gračac, D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene (D 8) i D 506 Dobroselo-Mazin.

Prema Dalmaciji i obrnuto, obilazak za sva vozila je od čvora Sveti Rok (A 1), državnim cestama D 50 i D 27, preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera na dionici Delnice-Kikovica zabrana je prometovanja za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, zbog bure.

Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Novog Vinodolskog (D 8) zabrana je za: autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, kombi vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a samo za I. skupinu na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Državna cesta Gospić-Karlobag (D 25) otvorena je samo za osobna vozila.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama:

u Gorskom kotaru - A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva 1, samo u smjeru Rijeke, D 3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Sopač-G. Jelenje-Kikovica (Stara cesta kroz Gorski kotar), D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 305 Parg-Čabar,

D 501 G. Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine, kao i na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog, te u zaleđu Novog Vinodolskog. U Lici zabrana vrijedi na: D 1 Drežničko Selište-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, D 23 Kapela-Žuta Lokva- Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Jospidol-Poljanak, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 Donji Lapac-Dobroselo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen (prema Pagu), Jablanac-Mišnjak (prema Rabu ) i Brestova-Porozina, te katamaranske s Malog Lošinja i Paga. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙