FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 21. siječnja 2011. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Zbog olujne bure i snijega, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (D 8), te državne ceste D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i D 506 Dobroselo-Mazin zatvorene su za sva vozila. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27). Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica zabrana je prometa za motocikle, vozila s prikolicama, kombi vozila, vozila s natkrivenim tovarnim sandukom (ceradom), hladnjače, autobuse, teretna vozila do 10 tona i kampere. Na Paškom mostu zabrana je za: autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Senja dodatno i za kombi vozila, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu, otvorena je državna cesta D 25 Gospić-Karlobag. Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, mjestimice u Dalmaciji i Slavoniji, a na srednjem Jadranu uz snijeg povremeno pada i kiša, te puše jaka do olujna bura. Snijeg pada i na dionici autoceste A 1, od Biskog do Ravče. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relacijama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Hrvatskom primorju. HAK vozačima teretnih vozila savjetuje da ne kreću na put dok se vremenske prilike ne normaliziraju i ceste otvore, jer su odmorišta uz cestu puna i vozila se nemaju gdje isključiti iz prometa. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen (prema Pagu) i Jablanac-Mišnjak (prema Rabu). Trajekti na linijama: Brestova-Porozina i Valbiska-Lopar prevoze samo osobna vozila.

ZAGREB - Pretežno oblačno, vjetrovito i hladno. Ponajprije će u Gorskom kotaru, Lici, unutrašnjosti Dalmacije i Slavoniji povremeno biti snijega, a na Jadranu ponegdje kiša. Slab snijeg nošen burom moguć je i mjestimice na sjevernom i srednjem Jadranu. Vjetar slab, a u gorju i sjevernim krajevima umjeren do jak sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 2, a na Jadranu od 3 do 9 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙