FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbor hrvatskih filmova u CK Trešnjevka

ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Program "Hrvatski suvremeni film", s izborom nagrađivanih hrvatskih filmova koji propituju položaj i odnos pojedinca u novim socijalno-političkim okolnostima, počeo je večeras u Centru za kulturu "Trešnjevka" projekcijom filma "Iza stakla" Zrinka Ogreste.

U okviru tog programa do 23. siječnja prikazat će se hrvatski filmovi različitih žanrova, cjelovečernjih i kratkometražnih igranih filmova, eksperimentalnih, dokumentarnih i animiranih filmova, od kojih su mnogi nagrađivani na prestižnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od dugometražnih uradaka na programu su filmovi koji su tematski vezani uz Zagreb, "Neka ostane među nama" Rajka Grlića, "Metastaze" Branka Schmidta i omnibus "Zagrebačke priče", a u kolažu animiranih filmova "Dragulji zagrebačke škole crtanog filma" prikazat će se radovi, među ostalim, Mimice, Vukotića, Dovnikovića, Dragića, Boureka, Marušića.

Prikazat će se eksperimentalni filmovi Helene Schultheis, Ivana Faktora, Tomislava Gotovca, dokumentarci Ante Babaje, Lordana Zafranovića, Daniela Rafaelića, Leona Rizmaula, Tihane Kopše i Ljiljane Šišmanović, te kratki igrani filmovi Tanje Golić ("Nije da znam nego je to tako") i Dalibora Matanića ("Tulum").

Po riječima Veselka Leutara, voditelja filmske djelatnosti Centra, ciklus je osmišljen s ciljem da se publici prikaže izbor novije filmske produkcije, ostvarenja koja su ostvarila uspjeh i dobila priznanja na nacionalnim i međunarodnim festivalima.

Zajedničko izabranim radovima je što se ponajviše bave aktualnom društvenom stvarnošću, političkom i gospodarskom situacijom te položajem pojedinca, odnosno "maloga čovjeka" u novonastalim okolnostima današnjega hrvatskog društva, ustvrdio je Leutar.

Filmovi imaju engleske titlove kako bi se i inozemni državljani koji žive u Zagrebu mogli upoznati s hrvatskom filmskom produkcijom. Ciklus je nedavno bio predstavljen u Beču.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙