FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Žuti mjesec" i "Miramare" na festivalu u Trstu

ZAGREB, 19. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski filmovi "Žuti mjesec" Zvonimira Jurića i "Miramare" Michaele Mueller sudjelovat će u službenim selekcijama 22. međunarodnog afilmskog festivala u Trstu - Alpe Adria Cinema, koji će se održati od 20. do 26. siječnja, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

U službenoj selekciji festivala u Trstu, jednom od vodećih filmskih događaja koji predstavlja filmove srednje i jugoistočne Europe, prikazat će se i dugometražni igrani film "Besa" srpskog redatelja Srđana Karanovića, što je hrvatska manjinska koprodukcija.

"Žuti mjesec", koji će se prikazati u konkurenciji kratkometražnih filmova, dio je omnibusa "Zagrebačke priče". U filmu glume Marija Škaričić i Lana Barić, koja je za tu ulogu na Festivalu igranog filma u Puli dobila nagradu "Breza" kao najbolji debitant.

Taj je film proglašen najboljim kratkometražnim filmom nekoliko puta, među ostalim, na Sarajevo Film Festivalu, Vukovar Film Festivalu i Međunarodnom festivalu kratkog filma u Drami.

Animirani film "Miramare" švicarske redateljice Michaele Mueller, prati dvoje djece koja, nakon što izađu iz strogo određene turističke zone negdje na Mediteranu, otkrivaju potpuno drugačiji život od onoga u kampu. Film će se prikazati u selekciji animiranih filmova i već je bio nagrađivan na domaćim i inozemnim festivalima. Njime je autorica diplomirala na studiju Animiranog filma i novih medija zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

U sklopu ovogodišnjeg festivala u Trstu, od 19. do 21. siječnja, održavaju se koprodukcijski susreti "When East Meets West" kojima je cilj potaknuti suradnju između istočnoeuropskih zemalja, pojedinih zemalja zapadne Europe (ove godine u fokusu je Francuska) i Italije. Na susretima sudjeluju predstavnici filmskih centara i fondova, agenti prodaje i ostali stručnjaci s područja audiovizualnih djelatnosti, a od hrvatskih institucija HAVC i HRT.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙