FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciklus frankofonog filma

ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Ciklus frankofonoga filma, što ga organizira Društvo hrvatsko-francuskog prijateljstva "Francuska alijansa Rijeka" održat će se od 24. do 27. siječnja u Art-kinu Croatia u Rijeci, a bit će prikazana četiri suvremena filma, izvijestio je danas riječki Art-kino Croatia.

Ciklus otvara komedija nominirana za Tokyo Grand Prix na Tokyo International Film Festivalu 2006. "Promjena adrese" ("Changement d'adresse") Emmanuela Moureta , a 25. siječnja biti će prikazana crna komedija "Sjekira" ("Le Couperet") redatelja Coste-Gavrasa (Oscar, Zlatni globus i nagrada žirija u Cannesu 1970. za film "Z" (1969.). Gavras je za ovaj film osvojio Film and Literature Award na Film by the Sea International Film Festivalu 2005.

U ciklusu frankofonoga filma 26. siječnja bit će prikazan romantična komedija "Vjerujem da je volim" ("Je crois que je l'aime") Pierrea Joliveta, a kako se navodi, ciklus se zatvara 27. siječnja kriminalističkim trilerom nastalim po romanu Agathe Christie "Nulti sat" ("L'heure zero") Pascala Thomasa.

Ulaz je na sve projekcije slobodan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙