FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Winterkorn ostaje na čelu Volkswagena do kraja 2016.

BERLIN, 3. sijecnja 2011. (Hina/AFP) - Martin Winterkorn ostat će na čelu njemačkog proizvođača automobila Volkswagena do kraja 2016. nakon što je njegov ugovor produžen za pet godina, priopćila je u nedjelju kompanija.

Winterkorn je preuzeo mjesto izvršnog direktora u siječnju 2007. i njegov ugovor je trebao isteći krajem 2011., međutim nadzorni odbor kompanije "jednoglasno je odlučio produžiti njegov mandat za pet godina", navodi se u priopćenju bez obrazloženja.

Njemački tisak objavio je da je glavni razlog zadržavanja Winterkorna na čelu kompanije dovršetak integracije Porschea i Suzukija u VW.

Njemački magazin Der Spiegel najavio je u studenom moguće produženje Winterkornovog ugovora, objavivši da će nastojati progurati brand u Kini, Sjedinjenim Državama i Indiji s ciljem pretjecanja japanske kompanije Toyota i osvajanja pozicije vodećeg svjetskog proizvođača vozila.

Čelnik radničkog vijeća koje predstavlja zaposlenike Bernd Osterloh kazao je u priopćenju da Winterkorn "ima punu podršku zaposlenika."

Volkswagen ima sjedište u njemačkom gradu Wolfsburgu i vlasnik je brandova Lamborghini, SEAT i Audi. Planira postati vodeći proizvođač automobila u svijetu do 2018.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙