FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata

ZAGREB, 28. prosinca 2010. (Hina) - Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2010., na kojoj su predstavljeni i najbolji arhitektonski radovi nagrađeni u ovoj godini, otvorena je večeras u Društvu hrvatskih arhitekata u Zagrebu, a nakon što je u studenom bila izložena i u Splitu.

Na izložbi je predstavljeno 86 realiziranih autorskih ostvarenja u kojima je sudjelovalo oko 150 suradnika. Tu izložbu Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) organizira od 1984. godine te je tradicionalno neselektirana, odnosno, prepuštena autoselekciji samih arhitekata koji svoje radove prijavljuju.

Izložbu je otvorio predsjednik Društva arhitekata Zagreb Damir Ljutić, koji se zauzeo za poticanje arhitektonske scene, zaželjevši da iduća godina bude uspješnije od ove.

Po riječima Vanje Ilić, voditeljice stručnog savjeta i dopredsjednice UHA-e, ove je godine izloženo dvostruko manje radova nego lani a što je posljedica gospodarske krize u zemlji. Kvaliteta radova je ista kao i lani, no broj radova je znatno manji, rekla je. Najavila je za siječanj otvorenje izložbe nagrađenih arhitektonskih radova od 1990. do 2010., odnosno, fotografije tih arhitektonskih ostvarenja danas.

Na izložbi u Društvu hrvatskih arhitekata mogu se vidjeti brojna ostvarenja razvrstana u nekoliko tipologija - obiteljske kuće, višestambene zgrade, poslovne i javne zgrade, interijeri i dr. Tako je izložen novi interijer reprezentativnog prostora rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Muzej krapinskih neandertalaca, prostorna koncepcija i oblikovanje stalnog postava Muzeja grada Iloka i dr.

Izložen je i nagrađeni Muzej suvremene umjetnosti, Gradska sportska dvorana u Novigradu u Istri, višestambena građevina POS u Vrgocu i drugi nagrađeni radovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙