FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD odobrio kredit za poticanje konkurentnosti makedonskih tvrtki

LONDON/ZAGREB, 24. prosinca 2010. (Hina) - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je u petak da je odobrila pet milijuna eura kredita za poticanje konkurentnosti makedonskih poduzeća na lokalnim i europskim tržištima.

Kredit će biti isplaćen preko Sparkasse Bank Macedonia a namijenjen je kreditiranju malih i srednjih poduzeća kako bi im se omogućila ulaganja kojima će ojačati konkurentnost.

Njihov bi se razvoj trebao podupirati ulaganjima u poboljšanje zdravstvenih, sigurnosnih i standarda zaštite okoliša kao i kvaliteta proizvoda, u skladu sa zahtjevima Europske unije.

Time će projekt olakšati pristup makedonskih malih i srednjih poduzeća tržištkima Europske unije, navodi se u priopćenju banke.

Kredit će biti isplaćen u okviru EBRD-ova Programa potpore za privatni sektor zapadnog Balkana dok će Europska komisija i Multidonatorski fond za zapadni Balkan pružiti tehničku potporu.

Otkad je počeo poslovati u Makedoniji, EBRD je toj zemlji odobrio ukupno više od 540 milijuna eura kredita za više od 60 projekata u ključnim privrednim sektorima, a mobilizirao je i dodatna ulaganja u visini gotovo 700 milijuna eura, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙