FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren "Polis Jadran Europa"

PULA, 9. prosinca 2010.(Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 16. sajma knjige u Istri, u pulskome Domu hrvatskih branitelja danas je otvoren festival "Polis Jadran Europa", koji zbog recesije traje samo danas.

Po riječima direktorice Egle Vošten, tema je ovogodišnjega festivala "Kinematički grad", a posjetitelji pulskoga sajma, kako je rekla, osim uz knjige i pisce, "od danas mogu uživati i u suvremenoj vizualnoj umjetnosti".

Na velikoj pozornici Doma branitelja u Puli festival je otvoren predavanjem američkoga producenta i redatelja Allana Siegela pod nazivom "Film i grad: prikazivanja i stvarnosti". Predavač je, uklopivši predavanje u ovogodišnju, glavnu temu sajma "Film i knjiga", govorio o doživljaju gradova preko filmova i njihovu utjecaju na kolektivnu društvenu svijest.

U sklopu festivala večeras će se u galeriji "Makina" otvoriti izložba slika "Galerija Polis" na kojoj, po izboru kustosice Branke Benčić, izlažu Johann Lurf, Walter Ruttman, Maja Rožman, Dario Šolman i Mihovil Pansini.

Inače, u današnjem programu Sajma knjige "Doručak s autorom" gostovao je sociolog, pravnik, povjesničar i pisac Geert Mak, koji je u rodnoj Nizozemskoj postao popularan nakon što je, kako je sam rekao, njegova knjiga "U Europi: putovanje kroz 20. stoljeće" dobila nekoliko uglednih međunarodnih nagrada.

U sklopu programa "Američke noći" gostovao je danas režiser Krsto Papić, koji je među ostalim istaknuo kako je "oduvijek znao da je gledanje filmova uvijek najbolja škola za snimanje filmova".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙