FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor utvrdio tekst poziva i natječaja za Vijeće i NO HRT-a

ZAGREB, 8. prosinca 2010.(Hina) - Saborski Odbor za medije jednoglasno je danas utvrdio tekst javnog poziva za izbor članova Programskog vijeća HRT-a te javnog natječaja za izbor članova Nadzornog odbora nacionalnog radija i televizije.

Sukladno novom Zakonu o HRT-u, koji je danas objavljen u Narodnim novinama i na snagu će stupiti za osam dana, članovi Odbora odlučili su primijeniti gornju granicu roka za podnošenje kandidatura za članstvo u Programskom vijeću (30 dana) od dana objave poziva.

Programsko vijeće HRT-a ima 11 članova, od kojih Sabor šest imenuje na mandat od četiri godine, a pet na mandat od dvije godine.

Prijedlozi za članove Vijeća, koje podnose institucije, udruge i građani koji predstavljaju razne skupine hrvatskog društva, trebaju sadržavati životopis, adresu, presliku domovnice, ovjerenu izjavu kandidata da nije u sukobu interesa te ostale dokumente kojima se dokazuje ispunjavanje uvjeta za članstvo.

Isti sadržaj kandidature treba biti i za Nadzorni odbor HRT-a, čija tri člana imenuje Sabor, također na prijedlog Odbora za medije, a jednog člana bira Radničko vijeće HRT-a. Njihov je mandat četiri godine.

Za članove Nadzornog odbora mogu biti birani hrvatski državljani sa završenim diplomskim sveučilišnim studijem ili specijalističkim diplomskim studijem iz područja ekonomije, prava, elektroničkih komunikacija ili medija.

Najmanje po jedan član Nadzornog odbora mora imati završen studij iz područja ekonomije, prava ili medija, a dva člana tog odbora moraju imati najmanje po deset godina radnog iskustva iz područja financija, a jedan član najmanje deset godina radnog iskustva iz djelatnosti pružanja medijskih usluga radija ili televizije.

Odbor će javni poziv i javni natječaj objaviti u dnevnom tisku te na internetskim stranicama Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙