FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks: programom zbrinjavanja obuhvaćena 124 radnika

VARAŽDIN, 24. studenog 2010. (Hina) - Varaždinski Varteks danas je potvrdio da su dijelu zaposlenika podijeljenje obavijesti o tehnološkom višku te da su u program zbrinjavanja viška radnika uključena 124 radnika.

"U Program je uključeno 124 djelatnika od kojih će neki dobiti mogućnost premještaja na druga radna mjesta", navode iz Odjela za korporativne komunikacije najveće hrvatske tekstilne tvrtke.

U priopćenju podsjećaju kako je u cilju stabilizacije poslovanja te stvaranja preduvjeta za održiv razvoj poslovanja u budućnosti, izrađen Integralni plan poslovnog i financijskog restrukturiranja koji je Varteks predstavio početkom ove godine.

"Plan uključuje i gašenje neprofitabilnih dijelova sustava te u sklopu kriznih mjera koji se provode u Varteksu planira i smanjenje operativnih troškova kao i smanjenje broja zaposlenih. U skladu s tim Varteks je izradio program zbrinjavanja viška radnika, koji je, sukladno zakonskoj regulativi, upućen na očitovanje Glavnom radničkom vijeću i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje - Područnoj službi Varaždin te je od strane HZZ-a i prihvaćen", navodi se u priopćenju.

Unatoč teškoj gospodarskoj krizi, Varteks "i dalje svoje napore usmjeravaju održivosti vertikalno organiziranog sustava te je i danas, sa 2.300 zaposlenih, najveća tekstilna kompanija u Hrvatskoj".

Što će se sa zaposlenošću u tekstilnoj industriji, ali i u Varteksu u budućnosti događati, uvelike ovisi o daljnjem razvoju tržišnih okolnosti, ali i o primjeni antirecesijskih mjera hrvatske Vlade, koje još nisu zaživjele u praksi, kažu u Varteksu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙