FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste banka: neto dobit 455,1 milijun kuna

ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Erste&Steiermaerkische Bank (Erste banka) u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit u iznosu 455,1 milijun kuna, što je 3,6 posto manja dobit nego u istom razdoblju lani, izvijestili su danas iz te banke.

S obzirom na otežane tržišne okolnosti, smanjenje neto dobiti od 3,6 posto ponajprije je uvjetovano porastom troškova vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke, ističe se u priopćenju.

Po podacima iz financijskih izvješća, troškovi vrijednosnog usklađivanja i rezerviranja za gubitke na kraju rujna ove godine iznosili su 387,4 milijuna kuna, dok su u isto vrijeme lani iznosili 118,5 milijuna kuna.

Erste banka je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila porast neto prihoda od poslovanja prije vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke i na zadnji dan rujna iznosio je 947,7 milijuna kuna, što je za 14,8 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Po podacima iz izvješća, neto kamatni prihod Erste banke u prvih je devet mjeseci iznosio 1,16 milijardi kuna, dok je u istom razdoblju lani bio nešto iznad milijardu kuna, a porasli su i neto prihodi od provizija i naknada, sa 243,4 milijuna u devet mjeseci lani na 250,5 milijuna u devet mjeseci ove godine.

Iz Banke ističu da su ukupni krediti krajem rujna iznosili 33,7 milijardi kuna, što je porast za 5 posto u odnosu na kraj prošle godine.

Aktiva banke krajem devetog mjeseca ove godine iznosila je 49,5 milijarda kuna, što je za 1 posto više u odnosu na kraj prošle godine.

Predsjednik uprave Erste banke Petar Radaković ističe kako su, s obzirom na vrlo zahtjevno tržišno okruženje, zadovoljni postignutim rezultatima poslovanja u prvih devet mjeseci, a uvjeren je da će se do kraja godine zadržati pozitivan trend poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙