FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ: neto dobit 552,8 milijuna kuna

ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 552,8 milijuna kuna, što je za 28,2 posto ili za 217 milijuna kuna manje nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća PBZ-a objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Banka je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila neto prihod od kamata od 1,44 milijardi kuna, što je porast od 7,2 posto. Ukupan prihod od kamata bilježi pad za 9,9 posto na što su najviše utjecali niži prihodi ostvareni od poduzeća i financijskih institucija.

S druge strane, ukupni rashod od kamata bilježi pad od 25,3 posto. Smanjenje rashoda vidljivo je ponajviše na rashodima od kamata financijskim institucijama od 65,5 posto i poduzeća od 61,2 posto.

Neto prihod od naknada i provizije povećan je 31 posto, navodi se u poslovnom izvješću.

U segmentu troškova PBZ je na razini usporednog razdoblja što je rezultat povećanih napora u racionalnom upravljanju općim, administrativnim i ostalim troškovima.

Imovina Banke na kraju izvještajnog razdoblja iznosi 64,2 milijarde kuna, što je na razini 31. prosinca prošle godine. Najveći segment imovine čine krediti komitentima s udjelom od 67,3 posto, gotovina i depoziti kod HNB s udjelom od 14,2 posto i depoziti kod drugih bankarskih institucija sa 9,3 postotnim udjelom.

Neto dobit PBZ Grupe u prvih je devet mjeseci ove godine iznosila 785,3 milijuna kuna i veća je za 5,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Neto prihodi od kamata ostvareni su u iznosu od 1,64 milijarde kuna i veći su za 5,4 posto. Neto prihod od provizija i naknada porasla je 4,7 posto, na 803,3 milijuna kuna.

Ukupni troškovi poslovanja PBZ Grupe su ispod razine troškova ostvarenih u usporednom razdoblju što je rezultat povećanih napora u efikasnoj kontroli troškova i racionalizaciji poslovnih procesa, navodi se u izvješću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙