FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka banka: neto dobit 838 milijuna kuna

ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) je u prvih devet mjeseci godine ostvarila neto dobit od 838 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani pad od 24,4 posto, podatak je iz financijskog izvješća Banke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Iz banke pad dobiti objašnjavaju značajnim rastom troškova rezerviranja po neprihodujućim kreditima kao posljedice recesije odnosno kontinuiranog pada gospodarske aktivnosti od kraja 2008.

Za troškove vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke Banka je izdvojila 560 milijuna kuna što je 284 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani, navodi se i izvješću.

Poslovni prihodi ZABA-e u prvih devet mjeseci iznose 2,9 milijardi kuna i manji su za 18 milijuna kuna ili 0,6 posto.

Neto prihod od kamata iznosi 1,95 milijardi kuna i veći je za 9,4 posto, što je rezultat rasta volumena kredita komitentima (5,7 posto) uz istovremeno smanjenje aktivnih i pasivnih kamatnih stopa, navode iz banke.

Neto prihod od provizija i naknada ostvaren je u iznosu od 689 milijuna kuna, što je porast od 6,7 posto, dok su neto prihodi od trgovanja i ostali prihodi ostvareni su u iznosu od 270 milijuna kuna što je 45,9 posto manje u odnosu na prvih devet mjeseci lani.

Po podacima iz izvješća, ukupni troškovi poslovanja Banke iznose 1,3 milijarde kuna i povećani su za 28 milijuna kuna ili 2,2 posto.

Iz ZABA-e također navode kako imovina banke iznosi 95 milijardi kuna i porasla je za 1,9 posto u odnosu na kraj prethodne godine.

Neto krediti komitentima iznose 63,1 milijardi kuna i povećani su za 5,7 posto) u odnosu na kraj prethodne godine. Neto krediti pravnim osobama i državi povećani su za 2,7 milijardi kuna, a neto krediti stanovništvu i obrtnicima za 0,7 milijardi kuna.

Depoziti komitenata iznose 57 milijardi kuna i u odnosu na kraj prethodne godine veći su za 3,1 milijardu kuna, pri čemu su depoziti stanovništva povećani za 1,9 milijardi kuna, navodi se u izvješću.

Kapital i rezerve iznose 15 milijardi kuna, a stopa adekvatnosti kapitala iznosi 19,46 posto, navode iz ZABA-e.

Ta je banka danas objavila i konsolidirano poslovno izvješće prema kojemu je Grupa Zagrebačka banka u prvih devet mjeseci ostvarila neto dobit od 957 milijuna kuna, što je pad od 26,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙