FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: predstavljena knjiga "Botanički važna područja Hrvatske"

ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) - U organizaciji Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, Hrvatskog ekološkog društva, Hrvatskoga botaničkog društva i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji večeras je u Prirodoslovnom muzeju u Dubrovniku predstavljena knjiga skupine autora "Botanički važna područja Hrvatske".

U knjizi su određena ukupno 94 područja iznimne biološke i botaničke vrijednosti u Hrvatskoj koje prelazi državne granice. Takva područja uključuju međunarodni interes kako bi se pronašla i uspješno zaštitila. Kako je istaknuto u prigodi predstavljanja knjige, na njihovo očuvanje obvezuju i međunarodne konvencije i domaće zakonodavstvo, a to je i moralna obveza svakoga svjesnog pojedinca.

Cilj je bio da ta područja dobiju poseban tretman kako bi se očuvala bez obzira na to nalaze li se u već zaštićenim područjima i jesu li otprije dobro poznata ili su na drugim lokacijama, pa će njihovo uvrštenje možda iznenaditi žitelje tih prostora, kazali su predstavljači Nenad Jasprica, jedan od suautora knjige, te Josip Mikuš, predsjednik dubrovačkog ogranka Hrvatskog ekološkog društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙