FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

SPLIT - Rano jutros u dvorište Policijske postaje Solin bačena je eksplozivna naprava a u eksploziji nije bilo nastradalih osoba, priopćila je jutros PU splitsko-dalmatinska. U kratkom policijskom izvješću stoji da se eksplozija dogodila danas u 7,12 sati kada je netko, još uvijek nepoznat, bacio eksplozivnu napravu u dvorište Policijske postaje Solin. Nema ozlijeđenih osoba, no oštećeno je pet vozila. Policija na mjestu događaja obavlja očevid.

SPLIT - Policija traga za tri osobe, dok se tri druge osobe već nalaze u policiji na obradi, a koji se sumnjiče da su jučer popodne pretukli i teško ozlijedili muškarca (25), te ga takvog ostavili u hotelskoj sobi u Podstrani, doznaje se danas u policiji. Nakon što je osoblje hotela policiji dojavilo da u okolici objekta vide muškarce sa oružjem, policija je u vrlo kratkom vremenu stigla u hotel i u jednoj od soba pronašla pretučenog 25- godišnjaka. Kolima Hitne pomoći ozlijeđeni muškarac prebačen je u Klinički bolnički centar (KBC) Split gdje su mu utvrđene teže tjelesne ozljede. Liječnici kažu da mu je slomljena nosna kost. Za to vrijeme policija je uhitila dvije muške osobe koje dovodi u vezu sa slučajem u hotelu, dok se treći muškarac sam javio u policijsku postaju. Za trojicom još tragaju. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o skupini dobro poznatoj policiji, baš kao i napadnuti muškarac. Policija je na mjestu događaja obavila očevid, te je u tijeku provođenje kriminalističkih istraživanja.

SPLIT - Dvije su osobe ozlijeđene u eksploziji plinske boce koja se dogodila u subotu navečer na otoku Braču, doznaje se u splitskoj policiji. Plinska je boca eksplodirala jučer oko 19,30 sati u mjestu Bolu u ulici Loža u stanu u potkrovlju u vlasništvu 85-godišnjaka. Za sada se pretpostavlja kako je do eksplozije boce plina došlo zbog neispravnosti na dovodnom crijevu. Nakon što je plinska boca eksplodirala došlo je do požara tijekom čega su vlasnik stana (85) i njegova supruga (83) koji su u tom trenutku bili u stanu, ozlijeđeni. Kako se doznaje zadobili su više lakših opeklina i nakon što im je ukazana liječnička pomoć pušteni su kući. U požaru je nagoren jedan kuhinjski element i kauč, te su oštećeni zidovi i strop, a nastala materijalna šteta se cijeni na oko 20. 000 kuna.

VUKOVAR - Ubodnu ranu nožem u predjelu trbuha zadobio je 17-godišnjak iz Vukovara sinoć oko 22,40 sati ispred kafe bara "Crni mačak" u središtu grada, potvrdio je jutros glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela. Mladića je tzv. leptir nožem ranio u trbuh 20-godišnji Vukovarac kojem je potom izmjereno 1,13 promila alkohola u krvi, rekao je Žgela te dodao da je ranjavanju prethodio verbalni sukob dvojice mladih Vukovaraca. Ranjeni 17-godišnjak zadobio je teške tjelesne ozlijede opasne po život i prevezen je u Kliničku bolnicu u Osijeku. Tijekom nedjelje, po završetku kriminalističke istrage, 20-godišnjak će biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru uz kaznenu prijavu zbog teškoga ubojstva u pokušaju, izjavio je policijski glasnogovornik Žgela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙