FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - U povodu štrajka zagrebačkih taksista, najavljena za danas u 8,30 sati, jučer je pomoćnik pročelnika gradskog ureda za promet Mijo Bezer pozvao taksiste da ne štrajkaju te za sutra u 9 sati najavio sastanak s predsjednikom Udruženja autotaksi prijevoznika grada Zagreba Jurajm Šnidarićem, na kojemu će biti i gradonačelnik Milan Bandić. Poručio je taksistima da ne štrajkaju jer, kako je rekao, grad Zagreb ima maksimalnu želju za suradnjom. Rekao je da su taksisti bili osam ili deset godina partneri gradu, pa smatraju da postoje partnerski odnosi i za ubuduće. Istaknuo je da su razgovarali često i dovoljno te da taksisti moraju shvatiti da u gradu moraju primijeniti zakon, da zakon traži liberalizaciju tržišta, a uz liberalizaciju tržišta zdrava konkurencija nudi najpovoljnije cijene, najvišu kvalitetu i najbolju poslovnost. Dodao je kako iz tih razloga misli da nema osnove i potrebe za štrajkom te se nada da će nakon sutrašnjeg sastanka odlučiti da neće štrajkati. Rekao je da je tek danas dobio priopćenje za medije u kojem stoji da je izostala reakcija grada Zagreba te najavljen štrajk. Također je rekao da je jučer dobio brošuru u kojemu nude moderniju, kvalitetniju uslugu prijevoza taksijem. Rekao je da uz materijal nije bilo popratno pismo na kojem se tražilo da se hitno očituje, pa to nije ni učinio.

ZAGREB - Udruga Radio taksi Zagreb ostala je pri namjeri da danas u Zagrebu organizira štrajk iako ju je danas gradski ured za promet pozvao na sastanak na kojem će biti i gradonačelnik Milan Bandić, ali je spremna trenutačno obustaviti štrajk dobiju li pisana jamstva da će njihovi zahtjevi biti razmotreni. Glasnogovornik te udruge Mirsad Hukić rekao je sinoć za Hinu kako imaju informaciju da je njihov predsjednik pozvan sutra na razgovor u gradski ured za promet, ali da samim pozivom na razgovor štrajk neće biti obustavljen. "Štrajk može biti obustavljen odmah ako iz ureda za promet dobijemo čvrsta pisana jamstva da će biti razmotreni naši zahtjevi za izmjenama i dopunama prijedloga gradske odluke o autotaksi prijevozu i da će Radio taksi Zagreb biti uključen u kreiranje te odluke", rekao je Hukić. Smatra da je prijedlog gradske odluke o prijevozu taksijem nedorečen i tvrdi da njihova udruga nije sudjelovala u kreiranju te odluke koja uređuje sva pitanja o taksi prijevozu, poput dodjele dozvola i određivanja broja taksija i cijena prijevoza. Udruga je nezadovoljna što je izostala reakcija grada na sve njihove prijedloge o taksi prijevozu, a vrhuncem smatraju što se grad nije očitovao na njihov prijedlog modela prijevoza koji bi bio čak 50 do 65 posto povoljniji za korisnike.

RIJEKA - Svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu "Ivana pl. Zajca" u Rijeci sinoć je obilježena 400. godišnjica djelovanja kapucina u Hrvatskoj. Proslava se održava u Rijeci jer su kapucini na prostoru Hrvatske prvo počeli djelovati u Rijeci 1610. godine kada su tu počeli graditi samostan. Provincijal Hrvatske kapucinske provincije svetog Leopolda Bogdana Mandića Ivica Petanjak je u pozdravnom govoru istaknuo da su kapucini u Hrvatskoj iz vjere u Isusa i Franju Asiškoga ostvarili značajna kulturna djela s područja književnosti, glazbe i izdavačke djelatnosti. Kapucini su uvijek djelovali u službi naroda kojem su bili poslani i malom čovjeku kojem su nastojali ostati vjerni, kazao je Petanjak. U ime odsutnoga riječkog nadibskupa Ivana Devčića obratio se generalni vikar riječke nadbiskupije Emil Svažić. Čitajući nadbiskupovu poruku skupu naglasio je veliku ulogu kapucina u evangelizaciji kao propovjednika i ispovjednika. Zamjenica primorsko-goranskog župana Nada Turina-Đurić i riječki gradončelnik uručili su prigodne darove provincijalu Petanjaku i generalnom definitoru kapucinskog reda Juri Šarčeviću a saborska zastupnica Vesna Buterin je pozdravila nazočne kao predstavnica Hrvatskog sabora, generalnog pokrovitelja proslave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙