FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 31. prosinca 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 31. prosinca 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - U povodu 29. europskog susreta mladih u organizaciji Zajednice Taizea, nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić predvodio je u katedrali svečano euharistijsko slavlje posvećeno molitvi za obitelj, zajedništvo i mir u svijetu. Na misnom slavlju sudjelovali su i pomoćni biskup Vlado Košić, francuski biskup Benoit Rivier i članovi Zajednice Taizea. Zajednicu koju čine katolici i protestanti utemeljio je brat Roger godine 1944, a naslijedio ga je brat Alois, prior zajednice. Mladi se pitaju kakva im je budućnost u vremenu nesigurnosti, u imućnoj Europi u kojoj prevladava materijalno te su zabrinuti zbog nezaposlenosti, nasilja, nepravde, onečišćenjem okoliša, što donosi nepovjerenje i strah od budućnosti, istaknuo je brat Alois. No ima znakova nade jer su mladi pokazali jedinstvo ljudske obitelji, ne žele ostati pasivni već se uputiti prema budućnosti mira.

ZAGREB - U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je posjetila Dječji dom Zagreb u Nazorovoj ulici i uručila prigodne darove djeci bez roditeljske skrbi. Pjesmom "Zvončići, zvončići" mališani u Nazorovoj dočekali su potpredsjednicu Vlade, a potom su zajedno s njom otvarali pakete s igračkama. "Djeci smo darovali igračke, slatkiše i voće", rekla je Kosor i dodala da su takvi predblagdanski susreti u Dječjem domu u Nazorovoj već postali tradicionalni. Rekla je da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nije moralo izdvajati poseban novac za darove već su ih osigurali iz dijela novca što bi ga inače potrošili na kupnju čestitki.

OSIJEK - U nazočnosti mnogobrojnih Osječana u hladnu Dravu u Zimskoj luci danas točno u podne skočio je Duško Rudež, poznat kao "čovjek tuljan", koji se 21. put okupao u Dravi, uvijek na istome mjestu u isto vrijeme. Ove godine "čovjek tuljan" imao je i pojačanje - dvoje kupača pomagača koji su zajedno s njim skočili u hladnu rijeku, gdje su najprije razbili led. Nakon izlaska iz Drave Rudež je ogrnuo svoj plašt na kojem je od ove godine i hrvatski grb jer se snimke silvestrovskog kupanja objavljuju diljem svijeta, a obično se ne kaže iz kojeg je grada i države "čovjek tuljan". "To je tradicija koja mi mnogo znači, posebice zato što svake godine dolazi sve više Osječana", rekao je Rudež.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙