FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 30. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 30. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Više od godinu dana od kada je Haški sud hrvatskom pravosuđu prepustio kazneni postupak protiv Rahima Ademija i Mirka Norca, na zagrebački Županijski sud stigla je optužnica koja ih tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika tijekom akcije "Medački džep" 1993., izvijestio je jučer Sud. Haška optužnica, koju je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo prilagodilo standardima hrvatskog pravosuđa, na sud je stigla u četvrtak, a predmet je dodijeljen sucu Marinu Mrčeli. U optužnici tužiteljstvo predlaže određivanje pritvora za obojicu optuženika zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela. Mirko Norac u zatvoru u Glini služi 12-godišnju kaznu zbog ratnog zločina protiv civila na gospićkom području 1991., dok je Rahim Ademi, po odluci Haškog suda, na privremenoj slobodi.

ZAGREB - Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, sinoć je tisućama mladih vjernika okupljenih na 29. europskom susretu mladih poručio da se ne boje imati povjerenja u Boga "jer On nas uvijek predusreće svojim povjerenjem". Počevši od Zagreba, željeli bismo s vama ovih dana biti svjedoci i misionari povjerenja na Zemlji, svjedoci vaše ljubavi i poziva na mir među narodima i religijama, te vaše nade koja je sposobna mijenjati Europu i svijet u zajedništvu i solidarnosti u dobru, istaknuo je Bozanić na Zagrebačkom velesajmu. Tema ovogodišnjeg susreta je "Hodočašće povjerenja na Zemlji", a održava se u ekumenskom duhu redovničke zajednice Taizea koju je u istoimenom mjestu u Francuskoj osnovao brat Roger 1944. Uz mlade katolike, protestante, pravoslavce, u Zagrebu po prvi put sudjeluju i pripadnici islamske vjeroispovijesti. Na sinoćnoj molitvi s mladima bili su velikodostojnici iz više vjerskih zajednica iz Hrvatske i Europe te hrvatski premijer Ivo Sander i drugi uglednici iz javnog života.

ZAGREB - Tradicionalni 34. po redu Dan dvorane "Vatroslav Lisinski" obilježen je sinoć nizom koncerata, izložbama te filmovima posvećenima glazbi i glazbenom stvaralaštvu. U Velikoj dvorani palače Lisinski, mjestu središnjeg zbivanja, Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem šefa dirigenta Vjekoslava Šuteja izvela je valcere i polke iz djela Johanna Straussa ml. Prije koncerta direktor Dvorane Lovro Lisičić proglasio je najbolje djelo hrvatskog skladatelja a to je skladba 'Inventio' Branka Okmace. U proslavi Dana dvorane nastupio je i "Franz Joseph ansambl" s valcerima i polkama. Na koncertu Varaždinskog komornog orkestra, pod ravnanjem Saše Britviće, u Maloj dvorani nastupio je i pijanist Paul Badura - Skoda. Na programu su bila djela W.A. Mozarta. Predvorje velike dvorane odjekivalo je rock glazbom šezdesetih, što su ga izvodili Rockin ' Neno @ Cadillac Lutke i Drago Mlinarec. Otvorena je izložba "Mozartijana - Kičerijana" te održana je pretpremijera američkog filma nominiranog za Oscara "Noć u muzeju", snimljena prema istoimenoj dječjoj knjizi hrvatskog crtača stripova Milana Trenca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙