FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 29. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 29. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

BAGDAD - Odvjetnici Sadama Huseina zamoljeni su preuzeti osobne stvari svog klijenta, no iračko ministarstvo pravosuđa je opovrglo da je preuzelo brigu o bivšem predsjedniku i odbacilo američke najave da će Sadam biti obješen u subotu. Odvjetnik iz branjeničkog tima, koji je želio ostati anoniman, kazao je da su američke snage predale Sadama u nadležnost iračke vlade, a glasnogovornik američke vojske je rekao da nema što dodati na priopćenje od četvrtka u kojem stoji da je Sadam i dalje pod njihovom kontrolom. Zamjenik iračkog ministra pravosuđa Bosho Ibrahim opovrgao je glasine iz redova Sadamovih odvjetnika da se bivši irački vođa nalazi u rukama iračke strane.

LONDON - Poglavar Anglikanske crkve, nadbiskup od Canterburya Rowan Williams, u petak je ponovio kritike glede odluke britanske vlade da krene u rat u Iraku, ocijenivši da je ta odluka bila i moralno i tehnički pogrešna. On se osvrnuo i na smrtnu presudu Sadamu Huseinu i ponovio svoj načelni stav o protivljenju smrtnoj kazni.

MOGADISHU - Situacija je u petak ujutro bila mirna, ali napeta u Mogadiushuu, gdje su se rasporedile stotine somalskih i etiopskih vojnika nakon bijega islamista, javlja agencija France Presse. Etiopski tenkovi, više od 70 vojnih kamiona i stotine vojnika, uglavnom etiopskih, u petak su se okupili oko bolnice Banadir u južnom dijelu Mogadishua koji je ranije bio uporište islamista. Stotine tenkova i vojnih kamiona bilo je u petak raspoređeno na sjevernom i zapadnom ulazu u grad, izjavili su očevici.

JERUZALEM - Izraelske snage sigurnosti ubile su 2006. godine 660 Palestinaca, tri puta više nego prethodne godine, objavila je u petak izraelska udruga za ljudska prava B'Tselem. B'Tselem, nezavisno tijelo koje prati izraelske akcije na okupiranoj Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze, ističe da najmanje 322 ubijena Palestinca nisu sudjelovala u nasilju u trenutku kada su ubijeni. U izvješću udruge stoji da su 2006. godine Palestinci na Zapadnoj obali i u Izraelu ubili 17 izraelskih civila i šest pripadnika snaga sigurnosti. Od izbijanja intifade u rujnu 2000. godine to je najmanji broj Izraelaca ubijenih od strane Palestinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙