FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 23. prosinca 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 23. prosinca 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

SEUL - Službeni sjevernokorejski mediji okrivili su u subotu Sjedinjene Države za zastoj u pregovorima kojima je cilj prekinuti nuklearni program Pjongjanga. Sjeverna Koreja, suočena s prijetnjom UN-ovih sankcija zbog ignoriranja upozorenja i obavljanja prvog nuklearnog pokusa u listopadu, ostala je ovoga tjedna ustrajna u zahtjevu da Sjedinjene Države odmrznu njezina novčana sredstva pohranjena u inozemnim bankama. Pregovori između dviju Koreja, Kine, Japana, Rusije i Sjedinjenih Država završili su u petak u Pekingu bez dogovora čak i o tome kada će biti idući krug pregovora.

LONDON - Samo dan nakon što se vratio iz Austrije gdje je bio u zatvoru zbog nijekanja holokausta, britanski pisac David Irving ni u petak nije gubio vrijeme, već je organizirao konferenciju za novinare na kojoj je vrijeđao Židove i crnce, javljaju agencije. U Londonu je pred novinarima podržao glumca Mela Gibsona koji je pijan izjavio da su Židovi odgovorni za sve moderne ratove. O svojem uspjehu kao pisca sedamdesetih godina Irving je govorio tako da je spomenuo kako je gotovinom kupio Rolls Royce, a boju automobila opisao je na rasistički, protiv crnaca usmjeren način, javlja agencija Associated Press.

NEW DELHI - Pripadnik najniže kaste u Indiji po prvi put u povijesti postat će predsjednik Vrhovnog suda, objavili su dužnosnici u subotu, no položaj te skupine građana i dalje je diskriminirajući. Sudac K.G. Balakrishnan (51) preuzet će tu dužnosti 14. siječnja od suca Y.K. Sabharwala koji odlazi u mirovinu. Njegov izbor na jedan od najmoćnijih položaja u društvu odobrio je ovoga tjedna predsjednik A.P.J. Abdul Kalam. Novi predsjednik Vrhovnog suda dolazi iz južne države Kerale kojom upravljaju komunisti, poznate po najvećoj pismenosti u Indiji i jedom od ponajboljih sustava socijalne skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙