FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.
ZAGREB, 24. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

RAMALAH - Izraelci i Palestinci su razgovarali u subotu navečer o proširenju primirja na Zapadnu obalu i reaktiviranju povjerenstva za oslobođenje zatvorenika, rekao je glavni palestinski pregovarač Saeb Erakat na konferenciji za novinare nakon susreta u subotu navečer u Jeruzalemu između palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i izraelskog premijera Ehuda Omerta, na kojem je bio nazočan.

Erakat je precizirao da će Olmert prebaciti više desetaka milijuna dolara Palestincima u humanitarne svrhe.

"Razgovarali su o palestinskim sredstvima koje je Izrael konfiscirao", rekao je i dodao da je Olmert pristao sljedećih dana prebaciti 100 milijuna dolara u humanitarne svrhe i 35 milijuna šekela (oko 8,4 milijuna dolara) palestinskim bolnicama.

To je bio prvi službeni susret dvojice dužnosnika nakon Olmertove pobjede u ožujku.

Prema zajedničkom priopćenju kojeg je nešto kasnije objavila izraelska vlada, dvojica dužnosnika su razgovarali o pokretanju izraelsko-palestinskog mirovnog procesa, koji je šest godina na mrtvoj točki.

NEW YORK - Vijeće sigurnosti UN-a izglasalo je u subotu rezoluciju kojom osuđuje napade na novinare u područjima sukoba i poziva na prekid tih napada.

Rezoluciju 1738, koju su predložile Francuska i Grčka, jednoglasno je prihvatilo petnaest članica Vijeća.

Rezolucija "osuđuje namjerne napade na novinare, profesionalce medija i pridruženo osoblje u situacijama oružanih sukoba i poziva sve strane da ih prekinu".

Rezolucija naglašava da bi se profesionalne novinare angažirane u opasnim misijama u područjima oružanih sukoba trebalo smatrati civilima i da bi kao takvi trebali biti zaštićeni.

KAIRO - Dvojica Egipćana iz jednog sela u delti Nila hospitalizirani su u subotu nakon što su im testovi na virus H5N1 bili pozitivni na ptičju gripu, navelo je ministarstvo zdravstva u Kairu.

Žrtve čiji identitet nije preciziran, zarazile su se u dodiru s zaraženim patkama koje uzgajaju, dodaje ministarstvo, prenosi službena agencija Mina. Isti izvor dodaje da je cijeli uzgoj pataka pobijen, a područje u potpunosti dezinficirano.

Tim novim slučajevima broj ljudi oboljelih od virusa H5N1 ptičje gripe u Egiptu iznosi 17, od kojih je sedam završilo smrću.

Egipat je treća zemlja u svijetu najzahvaćenija virusom H5N1 iza Indonezije i Kine, prema podacima Davida Nabarra, koordinatora UN-a za borbu protiv te bolesti.

MADRID - Baskijska autonomna policija pronašla je u subotu blizu mjesta Amorebieta u Baskiji tajno skladište detonatora i vreće kemijskih tvari, doznaje se od policijskog izvora.

Izvori Ertzaintze, tajne policije su rekli da bi ta oprema mogla pripadati ETA-i, oružanoj separatističkoj basijskoj organizaciji.

Baskijsko regionalno ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da je analizama utvrđeno da se u vrećama nalazi 50 kg kemijske tvari koju se koristi u izradi eksploziva,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙