FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 16. prosinca 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 16. prosinca 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

PEKING - Sjeverna Koreja neće se odreći nuklearnog oružja dok Sjedinjene Države ne odustanu od, kako je Pyongyang naziva "neprijateljske" pregovaračke politike prema toj zemlji te dok ne ukinu financijske sankcije, izjavio je u subotu sjevernokorejski izaslanik na nuklearnim pregovorima, zamjenik ministra vanjskih poslova Kim Kye-gwan. Pregovori između predstavnika dviju Koreja, Kine, SAD-a, Rusije i Japana trebali bi početi u ponedjeljak u Pekingu. Promatrači smatraju kako će pekinški pregovori početi s uobičajenih pozicija u kojima će ključni protagonisti, Sjeverna Koreja i SAD, iznijeti uobičajeno podijeljena stajališta i očekivanja.

BEOGRAD - Interpolova tjeralica za suprugom Slobodana Miloševića, Mirjanom Marković, koja je treći put raspisana poslije Miloševićeva pogreba, još nije stupila na snagu, a za izdavanje tjeralice u slučaju ubojstva srbijanskog novinara Slavka Ćuruvije još nema uvjeta, piše u subotu list Blic pozivajući se na sudske izvore. List piše kako "ni u slučaju ubojstva Slavka Ćuruvije, zasad nema preduvjeta da se za njom raspiše tjeralica jer je postupak u predistražnoj fazi, u kojoj nema osumnjičenih". Saslušanje Mirjane Marković u predistražnim radnjama ubojstva novinara Slavka Ćuruvije iz travnja 1999. nedavno je predložio specijalni tužitelj Slobodan Radovanović, ali sutkinja Maja Kovačević-Tomić, glasnogovornica Specijalnog suda, za Blic je objasnila "da tom u slučaju zasad nema sudske istrage ni osumnjičenih, pa se ni za kim ne može ni raspisati tjeralica".

BEOGRAD - Dovršenjem tehničkih aranžmana Srbija će uskoro otvoriti put za provedbu sporazuma o tranzitu s NATO-om usmjerenom na opskrbu snaga na Kosovu i u Bosni i Hercegovini, piše u subotu list Blic. "Do konca godine, eventualno nakon novogodišnjih blagdana, očekujemo da tehnički aranžmani koji prate sporazum o tranzitu s NATO-om budu potpisani. Time će taj sporazum postati operativan", rekao je za Blic Bratislav Đorđević, pomoćnik srbijanskog ministra vanjskih poslova i ravnatelj Generalne direkcije za NATO, Partnerstvo za mir NATO-a i kontrolu naoružanja. Đorđević je dodao "da će 18. prosinca biti otvoren Ured NATO za vezu, sa sjedištem u zgradi Ministarstva obrane. Ured će se baviti prije svega provođenjem sporazuma o tranzitu, ali će pomagati i reforme sustava obrane".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙