FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 23. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

GOSPIĆ - Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader izrazio je sinoć nezadovoljstvo odlukom zagrebačke gradske skupštine da se Trgom dr. Franje Tuđmana u Zagrebu imenuje prostor tzv. Rudolfovih vojarni. Sanader je kazao kako taj prostor za HDZ ima povijesno značenje, jer je na Trgu Francuske Republike HDZ imao veličanstveni skup na Cvjetnicu prije pobjede na izborima 1990., ali je istaknuo da je po onome što je Tuđman učinio za Hrvatsku, prvi hrvatski predsjednik zaslužio jedan od trgova i spomenik u središtu Zagreba, a ne izvan njega. "Zato smatram da se SDP i Milan Bandić služe Tuđmanovim imenom onda kada im treba donijeti poene, a kada za njega treba nešto učiniti, onda ga potjeraju na periferiju grada", rekao je Sanader. Kad je riječ o koaliciji s HSP-om, Sanader je rekao da dolazi u obzir samo onda ako budu vodili politiku na korist Hrvatske, a ne da je dnevno mijenjaju: jučer su bili protiv nas, danas se svadili s Glavašem itd. "Neka se opamete, neka vode konzistentnu politiku na korist Hrvatske. Onda dolaze u obzir kao budući koalicijski partneri", rekao je Sanader.

OSIJEK - Dražen Matijević, odvjetnik Branimira Glavaša, jučer je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kazneno prijavio načelnika i djelatnike osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera, Dinka Perića i Vjeku Tapšanjija zbog kažnjiva djela pokušaja sprječavanja dokazivanja. U kaznenoj prijavi Matijević navodi da je svjedok u istražnom postupku pred Županijskim sudom u Osijeku u slučaju Glavaš 11. prosinca izjavio da je na njega vršen pritisak da lažno svjedoči protiv Glavaša. Iz tog iskaza jasno je vidljivo da se od svjedoka zahtijevalo ili ga se nagovaralo na davanje lažnog iskaza u dva navrata, te da su mu djelatnici policije predlagali, sugerirali ili čak zahtijevali da lažno tereti pojedine osobe u postupku koji se vodi za kažnjiva djela ratnog zločina, a za to su svjedoku obećavali status zaštićenog svjedoka, novac i mogućnost iseljenja u Australiju", naveo je Matijević u kaznenoj prijavi.

ZAGREB - Požar koji je sinoć izbio u Parku prirode "Vranskom jezeru" ugašen je jučer u 8,20 sati, no tek treba utvrditi koliko je u tom ornitološkom rezervatu uništeno ptica i gnijezda, doznaje se u Državnom centru 112. U Centru kažu da nije poznata ni materijalna šteta ni uzrok požara, no mediji iznose sumnju da je podmetnut kao i u prosincu 2003., kad je izgorjelo 90 posto rezervata. Sada je požar zahvatio glavni dio ornitološkog rezervata, u kojem obitava oko 140 vrsta ptica. Izgorjelo je 80 hektara površine, uglavnom močvarnog bilja, dok je 20 posto zahvaćene površine čvrsto tlo. Šteta će se moći utvrditi tek na proljeće kad počinje sezona gniježđenja, kažu u Parku prirode "Vranskom jezeru".

RIJEKA - Zbor Opere HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke sinoć je pod ravnanjem Igora Vlajnića održao božićni koncert u riječkoj katedrali Sv. Vida. Na programu su bila "Koleda" Tomislava Uhlika gdje su kao solisti nastupili sopranistica Milica Marelja i tenor Ivica Žunić te hrvatske božićne pjesme "Veselje ti navješćujem" i "Radujte se narodi". Potom je izveden Zajčev "Offertorium pastorale" sa sopranom Vanjom Zelčić i mezzosopranom Ivanicom Lovrić kao solisticama. Zbor je u nastavku koncerta izveo tradicionalne pjesme iz Engleske, Grčke i Kine. Dječji zbor "Tratinčice" pri Osnovnoj glazbenoj školi "A. Jug-Matić" izveo je popularne "Zvončiće" a zbor Opere riječkog HNK božićni koncert je zaključio francuskim i španjolskim božićnim pjesmama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙