FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 22. prosinca 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 22. prosinca 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

OSIJEK - Dražen Matijević, odvjetnik Branimira Glavaša, danas je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kazneno prijavio načelnika i djelatnike osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera, Dinka Perića i Vjeku Tapšanjija zbog kažnjiva djela pokušaja sprječavanja dokazivanja. U kaznenoj prijavi Matijević navodi da je svjedok u istražnom postupku pred Županijskim sudom u Osijeku u slučaju Glavaš 11. prosinca izjavio da je na njega vršen pritisak da lažno svjedoči protiv Glavaša. Iz tog iskaza jasno je vidljivo da se od svjedoka zahtijevalo ili ga se nagovaralo na davanje lažnog iskaza u dva navrata, te da su mu djelatnici policije predlagali, sugerirali ili čak zahtijevali da lažno tereti pojedine osobe u postupku koji se vodi za kažnjiva djela ratnog zločina, a za to su svjedoku obećavali status zaštićenog svjedoka, novac i mogućnost iseljenja u Australiju", naveo je Matijević u kaznenoj prijavi.

ZAGREB - Požar koji je sinoć izbio u Parku prirode "Vranskom jezeru" ugašen je jutros u 8,20 sati, no tek treba utvrditi koliko je u tom ornitološkom rezervatu uništeno ptica i gnijezda, doznaje se večeras u Državnom centru 112. U Centru kažu da nije poznata ni materijalna šteta ni uzrok požara, no mediji iznose sumnju da je podmetnut kao i u prosincu 2003., kad je izgorjelo 90 posto rezervata. Sada je požar zahvatio glavni dio ornitološkog rezervata, u kojem obitava oko 140 vrsta ptica. Izgorjelo je 80 hektara površine, uglavnom močvarnog bilja, dok je 20 posto zahvaćene površine čvrsto tlo. Šteta će se moći utvrditi tek na proljeće kad počinje sezona gniježđenja, kažu u Parku prirode "Vranskom jezeru".

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je nadbiskupu zagrebačkom kardinalu i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije Josipu Bozaniću čestitao Božić i Novu godinu. "Uzoriti gospodine kardinale, dopustite mi da Vam zaželim puno ustrajnosti i duhovne snage u nadolazećoj godini.U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, želim Vam blagoslovljen i radostan Božić i sretnu Novu godinu", stoji u čestitki premijera Sanadera kardinalu Bozaniću.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je čestitao Božić Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima: "U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno Hrvaticama i Hrvatima, svim građanima Republike Hrvatske želim blagoslovljen i sretan Božić. Božićni blagdani predstavljaju vrijeme ljubavi, nade, mira, obitelji i Božjeg blagoslova. Oni predstavljaju prigodu za razmišljanje o životu, vrijednostima na kojima temeljimo svoje postojanje i načelima na kojima želimo graditi budućnost. Neka nam ovi blagdani daju snagu kako bismo znanjem nadvladali strah, a ljubavlju gradili budućnost", stoji u božićnoj čestitki predsjednika Vlade Ive Sanadera.

ZAGREB - Na tradicionalnoj "Dobrotvornoj kavi", koju zagrebački SDP uoči božićnih i novogodišnjih blagdana 9. put priređuje u suradnji s Caritasom Nadbiskupije zagrebačke, prikupljeno je 104.000 kuna. "Donacijama želimo uljepšati blagdane socijalno ugroženim sugrađanima, darujući iskreno i od srca", istaknuli su zagrebački SDP-ovci kojima su se u dobrotvornoj akciji pridružili i stranački dužnosnici, SDP-ovi zastupnici u Hrvatskom saboru, članovi Gradskog poglavarstva i SDP-ovi zastupnici u Gradskoj skupštini. Dar od 104.488,50 kuna su u prostorijama zagrebačkog SDP-a u Praškoj ulici uručili v.d. ravnateljici Caritasa Nadbiskupije zagrebačke Jeleni Lončar.

KORČULA/SPLIT - Nikola Petričević, Enes Agović i Ilija Jurković nepravomoćno su danas na Općinskom sudu u Korčuli oslobođeni optužbe za otmicu Želite Tomić, svjedokinje pokajnice u postupku protiv organizirane skupine preprodavača droge predvođenih bjeguncem Jakšom Cvitanovićem Cvikom koji je, po optužnici, bio naručitelj navodne otmice. U obrazloženju presude sutkinja Marija Skokandić kazala je kako je u svjedočenju Želite Tomić prije desetak dana bilo mnoštvo nesuglasica, među kojima i to da nije znala je li oteta u rujnu ili listopadu, a to nije mogla sa sigurnošću kazati ni njezina majka Vinka, koja je danas svjedočila, pa, s obzirom na sve to i druge pojedinosti u iskazima svjedoka, presuda nije mogla ni biti drukčija nego oslobađajuća.

ZAGREB - Zagrebačka policija popodne je u Košćinskoj ulici u Zagrebu zaplijenila nekoliko stotina tisuća komada pirotehničkih sredstava, koje je zabranjeno prodavati izvan specijaliziranih trgovina. U ilegalnoj prodaji u Košćinskoj zatečeno je 12 osoba, uključivo i jednu maloljetnu, nakon čega je policija pronašla i sedam automobila u kojima su skrivali pirotehniku. Riječ je o osobama u dobi od 20 do 35 godina, koje su od prije poznate policiji po ilegalnoj preprodaji visokotarifne robe, poput cigareta i pirotehnike, rekao je načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec. Oni će biti prekršajno prijavljeni, a kazna seže od 20 do 40 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙