FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - J.K.Rowling, autorica Harryja Pottera, muči se sa završetkom sedme i zadnje knjige avantura mladog čarobnjaka do te mjere da sanja čudne snove, povjerila se na svoj internet stranici. "Neprestano prelazim iz ushićenja u frustracije", objasnila je. Još nedavno je govorila da joj se ne događa da se nađe u Harryjevom svijetu, a sada je priznala da već nekoliko noći sanja snove u kojima je ili Harry ili pripovjedačica. J.K.Rowing je bila na snimanju filma prema njenoj petoj knjizi "Red feniksa" od kojeg je vidjela 20 minuta. Film će se početi prikazivati u srpnju sljedeće godine, a njoj se čini da je izvrstan. Prema popisu najbogatijih osoba u Velikoj Britaniji Sunday Timesa, ona ima 520 milijuna funti (774,5 milijuna eura). Prvih šest knjiga je prodano u više od 300 milijuna primjeraka.

LOS ANGELES - Filmski studio 20th Century Fox ponudit će u siječnju 2007. godine kupcima više od 200 dokumenata koje su potpisale poznate osobe, među kojima Marilyn Monroe, Elvis Presley i Marlon Brando, javlja Daily Variety. Novac prikupljen dražbom, koja će se održati 25. siječnja, bit će uplaćen na račun dobrotvornog fonda za djelatnike u filmskoj industriji. Na prodaju će, među ostalim, biti ponuđen interni memorandum iz 1946. u kojem piše da Norma Jean Dougherty mijenja ime u Marily Monroe, ugovor iz 1956. kojim se dopušta Elvisu Presleyu da se pri snimanju filma "Love Me Tender" ne obazire na pravila o dužini kose te Brandov ugovor iz 1951. godine kojim za snimanje filma "Viva Zapata" dobiva 125.000 dolara.

LOS ANGELES - Američka federalna policija FBI objavila je dokumente o Johnu Lennonu koji su bili tajni tijekom 25 godina jer su navodno sadržavali informacije bitne za sigurnost SAD-a. To objavljivanje na internetskoj stranici www.lennonfbifiles.com uslijedilo je nakon prigovora povjesničara Jona Wienera koji je prvi zahtjev predao 1981., a nakon njega i neke skupine za zaštitu ljudskih prava. Većina tih informacija bila je općepoznata, npr. činjenica da je Lennon bio mirovni aktivist i zalagao se za siromašne u Britaniji i svijetu. Jedan od dokumenata podsjeća da su Lennon i Yoko Ono potpisali peticiju potpore Kambodži kada je tijekom vijetnamskoga rata SAD bombardirao tu zemlju. FBI je dugo odbijao objaviti dokumente tvrdeći da neki od njih sadrže "informacije o nacionalnoj sigurnosti koje je dostavila jedna strana vlada pod uvjetom da ostanu povjerljive".

CIUDAD DE MEXICO - Julio Cesar Cu je htio biti oceanograf kad odraste a završio je kao ronilac u kanalizaciji glavnog grada Meksika. Za plaću od otprilike 400 dolara mjesečno on otklanja začepljenja u gradskoj kanalizaciji, pri čemu nailazi na najodvratnije prizore. "Najčudnije su mrtve životinje, životinjske glave, mrtvi ljudi", kaže on i dodaje: "Na nesreću mnogo tijela završi ovdje". Jednom smo izvadili i toliko dijelova automobila da bismo sastavili čitavo vozilo, kazao je Julio Cesar Cu čiji je posao raščišćavanje kanalizacijskih odvoda koji su na mjestima široki do 6 metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙