FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 19. prosinca

ZAGREB, 19. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 19. prosinca.
ZAGREB, 19. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 19. prosinca.

ZAGREB - U Uredu Predsjednika Republike održat će se prezentacija Bečkog instituta za komparativna ekonomska istraživanja (10,30 sati).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj predstavit će završne rezultate projekta CARDS 2002 "Razvoj poslovne i investicijske klime u Hrvatskoj". Predstaviti će se rezultati projekta provedenog u tri dijela - Razvoj investicijske i poslovne klime u Hrvatskoj kroz jačanje institucionalnih komponenti, prepoznavanje i pomoć pri uklanjanju prepreka koje onemogućavaju razvoj poslovnog okruženja na lokalnoj i nacionalnoj razini te rad sa šest županija u ocjeni postojećeg regionalnog investicijskog okruženja i provedba Programa certifikacije regija za ulaganja. Bit će uručeni certifikati "Croatian Investor Friendly Region" timovima iz šest hrvatskih županija koje su završile Program certifikacije regija za ulaganja. (12,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Poslovodstvo INA-e na konferenciji za novinare govorit će o ovogodišnjim događajima koji su obilježili rad i poslovanje te naftne kompanije (11,00 sati, Ina, Av. V. Holjevca 10).

ZAGREB - Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb bit će dodijeljena komorska priznanja i Plaketa "Zlatna kuna" najuspješnijim tvrtkama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate i inovacije. Ovogodišnji dobitnici Plakete "Zlatna kuna" u kategoriji velikih trgovačkih tvrtki su Cedevita i Božjakovina, u kategoriji srednjih tvrtki Hotel Dubrovnik i Eko-Flor Plus, a u kategoriji malih Fridrih i Euro-Milk (12,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Konferencija za novinare Končar-Elektroindustrije na kojoj će biti predstavljeni poslovni rezultati za ovu godinu te planovi za 2007. godinu (10,00 sati, Končar EI, Fallerovo šetalište 22).

ZAGREB - Na Skupštini Hrvatske obrtničke komore (HOK) bit će predstavljen plan rada za 2007. godinu, zatim aktivnosti HOK-a za razdoblje od 2003. do 2007., a bit će iznesen i prijedlog Odluke o raspisivanju i provođenju izbora za Skupštinu HOK-a za mandatno razdoblje od 2007. do 2011. (11,00 sati, HOK, Ilica 49).

VUKOVAR - Predstavnici Luke Rijeka i Luke Vukovar potpisat će Sporazum o poslovnoj suradnji u cilju jačanja pozicija dviju luka na europskom tržištu preko paneuropskih prometnih koridora (Vb, X i VII) i unutarnjih plovnih putova. Dvije luke također će promovirati pravac Rijeka-Vukovar-Europa i trgovinskoj razmjeni iz/za Daleki istok ponuditi alternativni pravac konkurentan crnomorskim lukama (13,30 sati, brod Vučedolska golubica, privez putničkih brodova kod hotela Dunav).

RIJEKA - Sjednica Udruženja male brodogradnje pri Sektoru za industriju Hrvatske gospodarske komore (Bulevar oslobođenja 23, u 10 sati)

ZAGREB - Gospodarski servis emitirat će kronologiju važnijih zbivanja u hrvatskom gospodarstvu u 2006. godini.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙