FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 18. prosinca

ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 18. prosinca:
ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 18. prosinca:

ZAGREB - Izdavačka kuća Vidi u suradnji s Institutom Ruđer Bošković dodijelit će po prvi put VIDI E-novation nagradu za inovacije u visokim tehnologijama, namijenjene najboljim hrvatskim inovativnim IT proizvodima koji su visokokonkurentni na svjetskom tržištu ili imaju velik potencijal za globalnu prodaju. Tom će prilikom i po sedmi put biti dodijeljene nagrade na najbolje internet stranice u Hrvatskoj - VIDI Web top 100 u deset kategorija - korporativne stranice; financijske institucije; mediji i novosti; sport i zdravlje; znanost, obrazovanje i kultura; turizam i putovanja; nevladine organizacije i državne institucije; internet prodaja; auto-moto te zabava, moda i glazba. Kako je najavljeno, posebnu nagradu i najznačajnije priznanje biti će dodijeljeno web stranici koja je osvojila Premijerovu nagradu, koju dodjeljuje predsjednik Vlade Ivo Sanader. (14,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Upravni odbor Hrvastkog fonda za privatizaciju održat će sjednicu. (13,00 sati, dvorana 100 na 1. katu Hrvatskog fonda za privatizaciju, Ivana Lučića 6-8)

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Hrvatski cestovnih prijevoznici (HCP) i Hrvatski izvoznici (HIZ) organiziraju okrugli stol na temu "Izmjene i dopune Carinskog zakona: Carinska odgovornost špeditera u cilju usklađivanja sa zakonima EU", kojim žele skrenuti pozornost na provozni postupak, odnosno problematiku nerazdužene robe, čije odredbe su ostale istovjetne i u novom zakonskom tekstu. (11,00 sati, HUP, Pavla Hatza 12)

ZAGREB - Tvrtka za zbrinjavanje ambalažnog otpada Eko-Ozra, čiji su osnivači 28 tvrtki za proizvodnju, distribuciju i trgovinu pićima, organizira predstavljanje sustava "Zelena točka", koji hrvatskim proizvođačima omogućava racionalizaciju troškova proizvodnje i pojednostavljuje ulazak na tržište EU. (12,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) uručit će Hrvatskom savezu informatičara donaciju u iznosu od 250.000 kuna za pomoć u organizaciji 19. međunarodne informatičke olimpijade u Zagrebu, od 15. do 22. kolovoza iduće godine. (9,30 sati, Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, Hebrangova 34)

ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova u Hrvatskoj u razdoblju od siječnja do kraja rujna 2006. godine, koje su obavile tvrtke s 20 i više zaposlenih, veća je za 20 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavio je Državni zavod za statistiku. Vrijednost izvršenih građevinskih radova u prvih devet mjeseci iznosila je 20,25 milijardi kuna. Pritom su radovi izvedeni s vlastitim radnicima imali vrijednost od 13,15 milijardi kuna, a s podizvođačima 7,1 milijardi kuna. Istovremeno je vrijednost novih narudžbi građevinskih radova iznosila 16,48 milijardi kuna, što je za 8,6 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@net.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙