FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 15. prosinca

ZAGREB, 15. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 15. prosinca.
ZAGREB, 15. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 15. prosinca.

KIŠINJEV - U sklopu posjeta hrvatskog državno-gospodarskog izaslanstva Republici Moldovi ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i ministar poljoprivrede Petar Čobanković susrest će se sa predsjednikom Moldove Vladimirom Voroninom. Potom će biti održan Gospodarski forum na kojem će sudjelovati hrvatski i moldovski gospodarstvenici i na kojem će biti riječi o razvoju gospodarskih odnosa između dviju zemalja. Na Forumu će sudjelovati predstavnici tridesetak hrvatskih tvrtki. Ministri će se u popodnevnim satima susresti s premijerom Moldove Vasilem Tarlevom. U razdoblju od siječnja do rujna ove godine ukupna robna razmjena Hrvatske i Moldove iznosila je 7,1 milijuna dolara, što je za 11 posto više nego u istom razdoblju lani. Pritom je hrvatski izvoz iznosio 1,6 milijuna dolara, a hrvatski uvoz 5,5 milijuna dolara.

VUKOVAR - Društvo inženjera i tehničara Hrvatskih željezničara organizira stručni skup na temu "Željeznica - pokretač razvoja u istočnohrvatskim županijama", čiji je cilj upoznati javnost s potencijalima željeznice da bude pokretač gospodarskog razvoja. Tom će prilikom, među ostalim, biti riječi o razvojnim perspektivama željezničkog prometa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, razvojnim perspektivama Luke Vukovar, obnovi sjevernog kraka C-ogranka V. paneuropskog željezničkog koridora i dr. (12,00 sati, Palača Srijem, Županijska ulica 9)

ZAGREB - Udruga inovatora Hrvatske uručit će pojedincima i institucijama zahvalnice za njihov doprinos u ostvarivanju programa Udruge te podizanju ugleda inovatorstva u Hrvatskoj i inozemstvu tijekom 2006. godine. Ujedno tom će prigodom biti potpisan i sporazum o provođenju projekta "Suvenir - spoj tradicije i inovacije" između Udruge inovatora Hrvatske, Hrvatske obrtničke komore, Udruženja obrtnika grada Zagreba te tvrtki adriatica.net i Emporion trgovina. (12,00 sati, Obrtnički dom, Trg Mažuranića 13)

ZAGREB - Prosječni mjesečni trošak rada po zaposlenom u Hrvatskoj za 2004. iznosio je 7.889 kuna, pri čemu se najveći udio odnosi na plaća i nadnica, 84,3 posto ukupnog troška ili 6.647 kuna po zaposlenom, podatci su Državnog zavoda za statistiku koji je po prvi put objavio statistiku troška rada u Hrvatskoj. Naime, statistika je prošle godine po prvi put u Hrvatskoj provela anketu o trošku rada u skladu s uredbama EU. Statistički ukupni trošak rada zbroj je plaća i nadnica (koje čine bruto plaće, naknade plaća za vrijeme godišnjeg odmora, regres, jubilarne nagrade i isplate u naravi), socijalnih naknada, troškova obrazovanja i ostalih troškova, a od čega se oduzimaju subvencije.

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u listopadu je bio manji za 0,7 posto u usporedbi s listopadom 2005., dok je u usporedbi s ovogodišnjim rujnom veći za 0,2 posto, prvi su rezultati Državnog zavoda za statistiku. U odnosu pak na prosječan mjesečni broj zaposlenika industriji u Hrvatskoj u 2005. broj zaposlenih u listopadu ove godine bio je manji je za 0,5 posto. Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji u razdoblju od siječnja do listopada 2006. veća je za 5,4 posto u u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Pritom je proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju za to razdoblje zabilježila porast za 10,4 posto, u prerađivačkoj industriji rast je bio za 5,5 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 2,9 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@net.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙