FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 13. prosinca

ZAGREB, 12. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. prosinca.
ZAGREB, 12. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. prosinca.

ZAGREB - Sudionici projekta CARDS 2003 "Strateški plan dugoročnog razvoja postojećih Slobodnih zona u Hrvatskoj" predstavit će rezultate tog projekta, kao i usporedna dostignuća hrvatskih slobodnih zona sa zonama u regiji te rezultate analiza izrađenih temeljem podataka uprava, korisnika i investitora hrvatskih slobodnih zona. U realizaciji tog projekta sudjelovali su predstavnici ministarstava gospodarstva i financija, Udruge slobodnih zona i drugih državnih institucija, te predstavnici hrvatskog gospodarstva i lokalne uprave i samouprave. (11,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 2)

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva predstavit će rezultate twinning projekta CARDS 2002 "Izgradnja kapaciteta u području poljoprivrede, živih životinja i prehrambenih proizvoda", koji je Europska unija financirala sa 1,75 milijuna eura. Cilj projekta bila je izrada Nacionalne strategije sigurnosti hrane, odnosno usklađivanje ključnog zakonodavstvo u području zdravlja bilja, veterinarskog javnog zdravstva i kvalitete sigurnosti hrane s pravnom stečevinom EU. Projekt je proveden u razdoblju od travnja 2005. do prosinca 2006. godine, a twinning partner su bili talijansko Ministarstvo zdravstva i Uprava za sigurnost pesticida Ujedinjenog kraljevstva (DEFRA). (11,00 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5)

ZAGREB - Rukovodstvo Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) predstavit će na susretu s novinarima poslovna ostvarenja banke u ovoj godini, kao i očekivanja za 2007. godinu. (11,00 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9)

ZAGREB - Podaci o robnoj razmjeni Hrvatske s inozemstvom za prvih deset mjeseci ove godine pokazuju da je dinamika rasta izvoza, od 17,3 posto, premašila dinamiku rasta uvoza, od 14,5 posto, nakon što su u devet mjeseci stope rasta izvoza, uvoza i robnog deficita bile ujednačene i iznosile 14,2 posto. Uslijed toga je u manjoj mjeri usporen rast robnog deficita, koji za deset mjeseci iznosi 12,1 posto. Pokrivenosti uvoza izvozom je 47,2 posto što je istovjetno toj pokrivenosti za cijelu prošlu godinu. No, dok je izvoz poveća za 1,2 milijarde dolara, uvoz je istodobno bio veći za 2,2 milijarde dolara u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Tako je ukupna vrijednost hrvatskog robnog izvoza u razdoblju od siječnja do listopada ove godine iznosila 8,38 milijardi dolara, dok je istodobno uvezeno roba za 17,7 milijardi dolara, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙