FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 12. prosinca

ZAGREB, 12. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. prosinca.
ZAGREB, 12. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. prosinca.

ZAGREB - Skupština Hrvatske gospodarske komore razmotrit će kretanja u gospodarstvu u 2006. godini, a, uz ostalo, usvojit će plan rada HGK za 2007. Na Skupštini će biti predstavljena tradicionalna "Poslovna očekivanja" za 2007. kao i analiza "400 najvećih" tvrtki u Hrvatskoj (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i trgovački lanac Konzum i vodeći hrvatski proizvođači potpisat će sporazum o strateškom partnerstvu i poslovnoj suradnji, a u cilju očuvanja male trgovine, povećanja prometa i profitabilnosti malih trgovaca. Kako je najavljeno, potpisivanju sporazuma nazočit će predsjednik Vlade RH Ivo Sanader (11,00 sati, HOK, Ilica 49/I).

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatskih cesta, Europske investicijske banke i Ministarstva financija potpisat će ugovor o financiranju i jamstvu za Projekt obnove cesta II te ugovor o zajmu i jamstvu za Projekt riječke obilaznice. Program obnove cesta II obuhvaća 52 dionice državnih cesta ukupne dužine 682 kilometra, a vrijednost radova iznosi 237,9 milijuna eura. Projekt riječke obilaznice vrijedan je 85,57 milijuna eura (15,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će otvorene ponude za kupnju 80,2 posto dionica šibenske Tvornica lakih metala. Početna cijena za kupnju TLM-a, prema javnom pozivu kojeg je HFP objavio krajem studenoga, je 44,27 milijuna kuna ili 10 posto od njihove nominalne vrijednosti. HFP je u natječaju zatražio zadržavanje osnovne djelatnosti TLM-a, obvezu zadržavanja 1.400 od trenutnih 1.593 zaposlenika na rok od dvije godine, obvezu ponuđača da će izvršiti sanaciju zemljišta 'Elektrolize', da prilože program ulaganja u iznosu od minimalno 92 milijuna eura u roku od tri godine. Ponude trebaju sadržavati i programa podmirenja obveza TLM-a koje su krajem lipnja iznosile više od 1,26 milijardi kuna (14,00 sati, HFP, I. Lučića 5).

ZAGREB - Nastavlja se rast građevinskih radova u Hrvatskoj, pa je tako fizički obujam građevinskih radova, mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima, u rujnu bio veći za 4,7 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. To je četrnaesti mjesec zaredom u kojem se bilježi rast fizičkog obujma građevinskih radova. Građevinski radovi u prvih devet mjeseci ove godine bilježe rast od 10,2 posto, u usporedbi s radovima izvedenim u razdoblju od siječnja do rujna prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙