FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za projekt nove riječke bolnice u veljači 2007.

RIJEKA,11. prosinca 2006.(Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić najavio je danas u Rijeci da će međunarodni natječaj za izradu projekta novog bolničkog centra biti raspisan u veljači 2007.
RIJEKA,11. prosinca 2006.(Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić najavio je danas u Rijeci da će međunarodni natječaj za izradu projekta novog bolničkog centra biti raspisan u veljači 2007.

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka s čelnicima riječkog Kliničko-bolničkog centra, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, na temu izgradnje novog bolničkog centra u Rijeci, ministar Ljubičić je izvijestio da će se on graditi u tri cjeline, od kojih će svaka imati svoju građevinsku dozvolu, a da se ukupna investicija procjenjuje na 2,1 milijarde kuna.

Takav pristup gradnji odabran je zbog potrebe postupnog premještanja sadržaja iz sadašnje bolnice, ali i osiguranja njezine djelatnosti za vrijeme gradnje. Dio objekata nove bolnice, poput odjela za hemodijalizu i tehnološkog dijela koji uključuje kotlovnicu, počet će se graditi već iduće godine, rekao je Ljubičić.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je na sastanku dogovoreno da Grad Rijeka, s obzirom na to da je vlasnik većine zemljišta na kojemu će se graditi, prepusti Ministarstvu pravo građenja bez naknade. Ostali, manji dio, u privatnom vlasništvu, otkupit će također Grad i objediniti cijelu površinu. Ugovor o pravu građenja potpisat će se iduće godine, kada će se riješiti i imovinska pitanja .

Ravnatelj riječkoga KBC-a Herman Haller kazao je da iskustva iz svijeta o građenju ovakvih kompleksa govore da je od prve ideje do završetka potrebno do 15 godina te je napomenuo da je od odluke riječkog KBC-a da se pokrene ova izgradnja proteklo četiri godine.

Haller je rekao da je uobičajeno da se ovakve bolnice projektiraju pomno i duže od 10 godina, a da se potom brzo izgrade. Do sada je izrađen idejni projekt nove bolnice te je posve usklađen s detaljnim urbanističkim planom toga područja.

Primorsko-goranski župan Komadina izrazio je zadovoljstvo, kako je rekao, iskazanom sviješću da se ne mora sve u Hrvatskoj događati samo u Zagrebu, te potvrđivanjem Rijeke kao središta izvrsnosti u bolničkom zdravstvu. Najavio je značajna ulaganja Županije u ovaj projekt.

Riječki KBC sada djeluje na tri, međusobno nepovezane lokacije, što bitno otežava organizaciju rada i funkcionalnost. Nova bolnica gradit će se u sklopu sadašnjeg lokaliteta Sušak, neposredno uz budući Sveučilišni kampus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙