FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić: proračun iskazuje Vladinu gospodarsku neefikasnost

Rijeka,21. studenoga 2006.(dsil) - Saborski zastupnik SDP-a SlavkoLinić ustvrdio je danas da prijedlog državnog proračuna za idućugodinu iskazuje "totalnu neefikasnost Ive Sanadera i sadašnje Vlade ugospodarskoj politici".
Rijeka,21. studenoga 2006.(dsil) - Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić ustvrdio je danas da prijedlog državnog proračuna za iduću godinu iskazuje "totalnu neefikasnost Ive Sanadera i sadašnje Vlade u gospodarskoj politici".

"Vlada u dosadašnjem trajanju mandata nije dosegnula stopu rasta višu od pet posto, a taj nedovoljni gospodarski rast predstavlja osnovno okruženje za izradu ovakvog proračuna", rekao je Linić na konferenciji za novinare.

Rezultati Vlade su za građane loši, plaće za zaposlene rastu po stopi oko jedan posto te se ne ulaže ni u otvaranje novih radnih mjesta, a mirovine su u realnom padu, rekao je Linić.

Član predsjedništva SDP i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je u ovom proračunu "gotovo nemoguće ući u trag projektima i programima za grad Rijeku". Jedino što je vidljivo je ulaganje u projekt Rijeka Gateway, sukladno obavezama prema Svjetskoj banci, o čemu je ugovor potpisala prethodna Vlada, rekao je.

Obersnel je naveo da su proračunske stavke netransparentne i nejasne što, po njemu, otvara mogućnost kasnije manipulacije proračunskim sredstvima, odnosno odabira krajnjih korisnika. Obersnel je ocijenio i da se po ovom proračunu vidi da u Vladi nema političke volje za ostvarenjem procesa decentralizacije zbog nedovoljnih ulaganja u ključne objekte i projekte na ovom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙