FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Sajmu knjiga u Istri dodjela nagrada "Kiklop"

PULA,8. prosinca 2006.(Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 12. Sajma knjige u Istri danas je u Puli održana dodjela godišnje nagrade "Kiklop", utemeljene prije tri godine na tom sajmu.
PULA,8. prosinca 2006.(Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 12. Sajma knjige u Istri danas je u Puli održana dodjela godišnje nagrade "Kiklop", utemeljene prije tri godine na tom sajmu.

Nagrada "Kiklop" za hit godine dodijeljena je Anti Tomiću za knjigu "Građanin pokorni" u izdanju VBZ-a, a nagrada u toj kategoriji temelji se na podatku o čitanosti i prodaji dobivenih istraživanjem agencije Puls.

"Kiklopa" za najboljeg urednika godine dobio je Zlatko Crnković iz nakladničke kuće "Algoritam", a prozno djelo godine je "Elijahova stolica" Igora Štiksa u izdanju "Frakture".

Najbolji debitanti su Kristijan Vujičić i Željko Špoljar za svoju knjigu "Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča".

Pjesnička zbirka godine je "Uzimaj sve što te smiruje" Ivice Prtenjače, a najbolji su eseji Ive Frangeša, prikupljeni u zbirci "Riječ što traje: izabrane studije i rasprave" nakladnika "Školske knjige".

Izdavačka kuća "Vuković & Runjić" ima najbolju biblioteku godine - "Mitovi" urednice Maje Šoljan.

"Kiklopa" za publicistiku dobio je Igor Mandić za knjigu "Sebi pod kožu: dnevnički pabirci" a za oblikovanje knjige Zdenko Bašić i to za knjigu Irene Sertić "Xocoatl - priča o čokoladi".

Inozemna knjiga godine na 12. Sajmu knjige u Istri je "Istanbul: grad sjećanja" nobelovca Orhana Pamuka, a ista je knjiga Ekremu Čauševiću donijela "Kiklop" za najbolji prijevod godine.

Vera Vujović i Svjetlan Junaković dobili su "Kiklopa" za najbolju dječju knjigu naslovljenu "Nikola Tesla-snovi koji su nam donijeli struju".

Ove je godine prvi put dodijeljen i "Kiklop" u kategoriji znanstveno-popularne knjige, a dobitnik nagrade je Dubravko Škiljan za djelo "Mappa Mundi: kartografi i njihova publika".

O dobitnicima "Kiklopa" u 12 kategorija odlučili su putem interneta glasači-članovi strukovnih udruženja književnika, profesori, novinari i nakladnici, dok su nagradu u kategoriji Hit godine na Sajmu knjiga u Istri odredili podatci o prodaji i čitanosti.

Skulptura "Kiklop" rad je akademskog kipara Josipa Diminića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙