FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 30. studenoga

ZAGREB, 29. studenoga 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 30. studenoga.
ZAGREB, 29. studenoga 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 30. studenoga.

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade RH (u 12 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora (u 9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

GOSPIĆ - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović i ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić nazočit će početku radova na izgradnji zgrade Centra socijalne skrbi u Gospiću, vrijednih oko 3,5 milijuna kuna (u 10 sati). Ministar Ljubičić posjetit će i gospićku Županijsku bolnicu.

ZAGREB - Okrugli stol "Žene za mir" koji organiziraju Mreža za izgradnju mira, Vladin Ured za ravnopravnost spolova i Centar za mirovne studije. Cilj skupa je pridonijeti boljem razumjevanju uloge žene u izgradnji mira i afirmiranje mjera Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010. (Hotel Panorama, Krešimira Ćosića 9, u 14 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) na kojoj će, o aktivnostima stranke, govoriti njezin predsjednik Vladimir Jordan (Frankopanska 7, u 10 sati).

ZAGREB - Posljednji ispraćaj i pokop identificiranih posmrtnih ostataka hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata Roberta Krčmareka. Posmrtni ostatci tog hrvatskog branitelja ekshumirani su u Slavonskom Brodu, a identificirani su na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku 13. listopada ove godine (Krematorij - Mirogoj, u 13,20 sati).

SISAK - Veleposlanica Kraljevine Norveške posjetit će Hrvatski centar za razminiranje, kojem je norveško Ministarstvo vanjskih poslova odobrilo donaciju od 6.750.000 kuna. Tim sredstvima financirant će se proširenje projekta Sken centra, kojim bi građani trebali imati jednostavan pristup informacijama o minski sumnjivim područjima (u 11 sati).

PULA - Svečano otvaranje 12. Sajma knjige u Istri, na kojem će do 9. prosinca sudjelovati više od 150 domaćih i stranih autora i pjesnika, te oko 270 nakladnika s više od 24 tisuće naslova. Tema ovogodišnjeg sajma, koji će posjetiteljima nuditi u prosjeku 30-postotni popust, je "Poezija je pitanje srca". Sajam će pratiti i tradicionalni programi "Doručak s autorom", "Suton uz knjigu" i "Klub živih pjesnika". Pretposljednjeg dana dodijelit će se ovogodišnja književna nagrada "Kiklop" (Dom hrvatskih branitelja, 12 sati).

RIJEKA - U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Ivana pl. Zajca, premijera predstave "Ničijeg sina" Mate Matišića, u režiji Vinka Brešana (HHN Ivana pl. Zajca, u 19,30 sati).

SPLIT - Predstavljanje prva dva sveska Sabranih djela Williama Shakespearea, u prijevodu Mate Marasa. Na predstavljanju će govoriti Zorislav Lukić, Josip Botteri Dini, Vesna Zadnik i Ivan J. Bošković (Ulica Zrinsko-Frankopanska 19, u 12,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige supruge prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Ankice Tuđman "Moj život s Francekom". O knjizi, koja će biti u prodaji s "Večernjim listom" od 2. prosinca, govorit će direktor tog lista Marjan Jurleka, urednik Žarko Ivković, te priređivačica knjige Jadranka Jureško Kero (Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4, u 18 sati).

ZAGREB - U Društvu hrvatskih književnika (DHK) svečano će se obilježiti 80. rođendan književnice Višnje Stahuljak Chytil. O njezinom stvaralaštvu govorit će akademici Miroslav Šicel i Ante Stamać, te Hrvojka Mihanović Salopek i Nives Tomašević (Trg bana Jelačića 7/I, 12 sati).

SPLIT - U palači Milesi, sjedištu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Splitu bit će predstavljen "Rječnik bračkih čakavskih govora" akademika Petra Šimunovića. Riječ je o kapitalnom i jedinom takvom djelu hrvatske i slavenske dijalektologije sa 35 tisuća bračkih čakavskih riječi, na 750 stranica. "Rječnik" sadrži i opis s fonologijom, morfologijom, onomastikom i drugim uputama. Nakon predstavljanja "Rječnika" akademik Šimunović održat će predavanje, (Palača Milesi, Trg Braće Radić, u 18,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙