FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen ovogodišnji 29. međunarodni sajam knjiga Interliber

ZAGREB, 11. studenog 2006. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu večeras je završen 29. sajam knjiga i učila Interliber, Info dani i Educa plus.
ZAGREB, 11. studenog 2006. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu večeras je završen 29. sajam knjiga i učila Interliber, Info dani i Educa plus.

Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić izjavio je Hini kako je ovogodišnji Interliber, za razliku od dosadašnjih bio najbogatiji po broju izlagača, te napomenuo kako se većina izlagača slaže s tom njegovom ocjenom.

Osim kulturološkoga, Interliber se pokazao i gospodarski isplativim, rekao je i najavio kako će Ministarstvo kulture za sljedeći jubilarni 30. Interliber osigurati 26 posto više sredstava.

Na sajmovima je nastupilo 400 izlagača iz zemlje i inozemstva, a Slovenija je ove godine bila zemlja partner na Interliberu, koji je posjetio i slovenski predsjednik Janez Drnovšek.

Nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu ove je godine pripala knjizi "Priča o čokoladi" Irene Sertić i Zdenka Bašića.

Najuspješnijim izlagačem proglašeno je slovensko Ministarstvo kulture, koje je organiziralo projekt "Slovenija - zemlja partner" na Interliberu.

Posebno priznanje i kristalnu skulptura za visoku razinu ukupnog nastupa dobila je Školska knjiga, a kristalna skulptura za dizajn dodijeljena je Muzejskom dokumentacijskom centru (MZU) iz Zagreba.

Po procjenama uprave Zagrebačkog velesajma, Interliber, Educu plus i Info razgledalo između 80 i 100 tisuća posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙