FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zeffirellijeva Aida ispunila očekivanja publike u milanskoj "Scali"

ZAGREB, 8. prosinca 2006. (Hina) - Publika u milanskoj La Scali 15-minutnim pljeskom nagradila je redatelja i izvođače Verdijeve Aide kojom je ovo poznato kazalište u četvrtak navečer otvorilo svoju opernu sezonu.
ZAGREB, 8. prosinca 2006. (Hina) - Publika u milanskoj La Scali 15-minutnim pljeskom nagradila je redatelja i izvođače Verdijeve Aide kojom je ovo poznato kazalište u četvrtak navečer otvorilo svoju opernu sezonu.

Milanska je publika dugim pljeskom dala za pravo redatelju Francu Zeffirelliju koji je svoju petu Aidu u karijeri, premijerno izvedene u četvrtak La Scali, najavio kao "Aidu svih Aida", izvješćuje talijanska agencija ANSA. "Po spuštanju zastora došao je snažan oslobađajući pljesak očarane publike. Verdijevom glazbom, naravno, ali i interpretacijom orkestra milanske Scale kojeg je vodio Chailly, majstorstvom solista i zbora, ali prije svega, još jednom, Francom Zeffirellijem", piše ANSA.

"Moramo biti vrlo ponosni. Ova večer operu dovodi u prvi plan, nastojimo iz iz Scale napraviti svjetsku prijestolnicu opere", rekao je redatelj Zeffirelli. "Ako bi se tražilo savršenstvo, ova je Aida savršenstvo", izjavio je talijanski premijer Romano Prodi koji je Zeffirellijevu Aidu pratio u društvu njemačke kancelarke Angele Merkel i gradonačelnice Milana Letizije Moratti. Premda je bio najavljen i dolazak hrvatskog premijera Vlade Ive Sanadera iz hrvatske je Vlade u četvrtak priopćeno da premijer Sanader ipak neće nazočiti otvorenju operne sezone milanske Scale.

Izvedbi Zeffirellijeve Aide nazočili su, među ostalim, predsjednik republike Grčke Karolos Papoulias, više ministara talijanske vlade te ministri Francuske, Egipta, Saudijske Arabije, Konga, Nigerije i gradonačelnik Tel Aviva, Ron Huldai.

Ovosezonska Aidu označila je i povratak redatelja Franca Zefirellija nakon 14 godina u La Scalu u kojoj je debitirao 1953. godine. U ulozi Aide nastupila Violeta Urmana, Radamesa Roberto Alagna, Amneris Irina Makarova, Amonasra Carlo Guelfi. Dirigent opere je Riccardo Chailly a koreograf Vladimir Vasiljev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙