FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 7. prosinca

ZAGREB, 7. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 7. prosinca.
ZAGREB, 7. prosinca 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 7. prosinca.

ZAGREB - Predstavnici zagrebačke tvrtke za izgradnju investicijskih objekata Ingra i Zagrebačke burze potpisat će ugovor o uvrštenju korporativnih obveznica Ingre na Zagrebačku burzu. Riječ je o korporativnim obveznicama u iznosu od 200 milijuna kuna. Dio sredstava prikupljenih ovim izdanjem Ingra će iskoristit za zatvaranje kratkoročnih obveza, a dio za djelomično financiranja projekata planiranih u razdoblju od 2007. do 2011. godine. Zajednički agenti i pokrovitelji ovog izdanja su zagrebački ICF i Raiffeisenbank Austria (RBA), a ICF je i agent zadužen za uvrštenje obveznica na Zagrebačku burzu (11,00 sati, Ingra, Alexandera von Humboldta 4b).

ZAGREB - Na sjednici Zajednice za unapređenje intelektualnog kapitala pri HGK bit će prezentirani rezultati poslovanja hrvatskog gospodarstva od siječnja do rujna 2006., poslovanje po sektorima s posebnim osvrtom na turizam, poslovanje hrvatskog gospodarstva po županijama, gradovi koji stvaraju najviše vrijednosti (najveći BDP po stanovniku) te najuspješnije tvrtke u razdoblju od siječnja do rujna ove godine. Na sjednici će se također održati i prezentacija novog broja časopisa "Intelektualni kapital" s rezultatima poslovanja hrvatskog gospodarstva u razdoblju od siječnja do rujna (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Zagrebačka županija i Hrvatska udruga poslodavaca potpisat će sporazum o poslovnoj suradnji u projektu izgradnje drvnog te metaloprerađivačkog klastera Zagrebačke županije. Taj je projekt Zagrebačka županija pokrenula prije dvije godine, a do sada su izrađene studije za uspostavu klastera. U nastavku projekta potrebno je angažirati stručne kadrove koji će sudjelovati u njegovoj provedbi. HUP će Zagrebačkoj županiji pružati stručnu pomoć u sljedeće tri godine sukladno Operativnom planu projekta izgradnje klastera do 2009. godine (10,00 sati, Zagrebačka županija, Vukovarska 72/V, dvorana 17).

ZAGREB - Tijekom studenog u Hrvatskoj je prodano 6.324 novih putničkih automobila, čime je nastavljen oporavak tržišta započet u listopadu, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova koje prenosi agencija Promocija plus. U odnosu na listopad, u studenom je prodano 1,67 posto ili 104 automobila više, a prema prošlogodišnjem studenom prodaja je porasla za 10,7 posto ili 611 automobila. U razdoblju od početka godine do kraja studenog, u Hrvatskoj je prodano 72.676 novih automobila, što je za 7.605 automobila odnosno 11,7 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Najbolja mjesečna prodaja novih automobila od početka godine do kraja studenog ostvarena je u svibnju, kada je prodano 8.197 automobila. Nakon svibnja, uslijedio je pad prodaje, sve do listopada.

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju listopada bile su veće za 1,8 posto u odnosu na zalihe na kraju rujna, dok su u usporedbi sa zalihama na kraju listopada prošle godine za 8,1 posto manje, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Prema područjima djelatnosti, zalihe na kraju listopada u rudarstvu i vađenju veće su za 1,8 posto u odnosu na kraj rujna te za 14,9 posto veće u usporedbi sa zalihama na kraju lanjskog listopada. U prerađivačkoj industriji zalihe na kraju listopada bile su veće su za 1,7 posto u odnosu na kraj rujna, ali i 9 posto manje na godišnjoj razini.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙