FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 6. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 6. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - HSP-ov zastupnik Pero Kovačević na samom je početku današnjega zasjedanja Hrvatskog sabora zatražio da se premijer Ivo Sanader očituje o jučerašnjem priopćenju Europske komisije, u kojem se tvrdi da je Hrvatska potpisala da neće aktivirati Zaštićeni ribolovno-ekološki pojas (ZERP) za zemlje EU. Kovačević je zatražio da se Saboru, uz premijera, obrati i ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović i objasni o kojem je dokumentu riječ, budući da zastupnici ne znaju ništa o navodnom sporazumu na koji se poziva Europska komisija. Njegov je zahtjev odbio predsjednik Sabora Vladimir Šeks, podsjetivši da se premijer još jučer javno očitovao o priopćenju, te da je rekao kako nije riječ o sporazumu, nego o zapisniku sa sastanka na kojem je rečeno da Hrvatska neće jednostrano primijenjivati ZERP.

ZAGREB - Saborski zastupnici danas su pozdravili Prijedlog zakona o sudskom registru, ali i upozorili na nedorečenosti u predloženom tekstu, kao i na činjenicu da će se zakon primjenjivati tek nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Riječ je o dokumentu iz paketa usklađivanja hrvatskog sa zakonodavstvom EU, kojim bi se, među ostalim, omogućila razmjena isprava elektroničkim putem. Sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu potvrđivanja Memoranduma o razumijevanju Republike Hrvatske i Europske zajednice o sudjelovanju RH u programu koji se odnosi na okvirnu strategiju ravnopravnosti spolova.

GOSPIĆ - Istražni sudac Županijskog suda u Gospiću prihvatio je istražni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva o provođenju istrage nad trojicom hrvatskih državljana s područja Korenice uhićenih pod sumnjom da su počinili ratni zločin nad ratnim zarobljenicima te im je odredio pritvor od 30 dana. Vršitelj dužnosti županijskog državnog odvjetnika Pave Rukavina potvrdio je da je Županijsko državno odvjetništvo danas primilo rješenje istražnog suca o provođenju istrage i određivanju pritvora za svu trojice osumnjičenika. M.P., M.Ž. i Ž.Š. osumnjičeni su da su u jesen 1991. kao čuvari zatvora u Korenici, kršeći međunarodno pravo, fizički i psihički zlostavljali veći broj zarobljenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙