FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 6. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.
ZAGREB, 6. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

WASHINGTON - Odbor za oružane snage američkog Senata u utorak je jednoglasno podržao imenovanje bivšeg direktora CIA-e Roberta Gatesa na dužnost ministra obrane, i svoju preporuku proslijedio Senatu koji treba službeno potvrditi njegovo imenovanje. Predsjedavajući odbora, senator John Waren objavio je da je Gates dobio podršku svih članova odbora. Očekuje se da će Senat potvrditi Gatesovo imenovanje za nasljednika Donalda Rusmfelda na čelu Pentagona. Gates je na današnjem saslušanju pred odborom izjavio da je otvoren prema alternativama za buduću američku strategiju u Iraku, ali i svjestan da će smjer koji SAD odaberu utjecati na cijelu regiju i odlučiti hoće li ona krenuti putem napretka ili biti zahvaćena ratnim požarom.

BEOGRAD - Srbijanska vlada očekuje da će sudsko vijeće Haškog suda (ICTY) u najkraćem roku donijeti odluku da se Vojislavu Šešelju omogući da se sam brani u postupku koji se protiv njega vodi, izjavio je u utorak navečer srbijanski ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar. "Time bi bio okončan štrajk glađu Vojislava Šešelja i ne bi se povrijedilo njegovo pravo da se brani na način na koji on to želi, i ne bi se ugrozilo najvažnije pravo koje ima svaki čovjek - pravo na život", rekao je Lončar srbijanskoj agenciji Beta.

NEW DELHI - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf rekao je da će se Pakistan odreći svojih teritorijalnih zahtjeva u indijskoj regiji Jammu i Kašmir ako Indija prihvati njegove mirovne prijedloge, uključujući i povlačenje indijskih postrojbi iz te regije, javili su u utorak indijski mediji. Musharraf je za indijsku televizijsku postaju NDTV rekao da ima mirovni plan u četiri točke za rješavanje sukoba u spornoj pokrajini. Pakistanski predsjednik pozvao je na potpuno povlačenje svih vojnika iz regije, na nepromjenjivost granica pokrajine, na uvođenje lokalne samouprave, te na zajednički nadzor provedbe mirovnog plana Indije, Pakistana i kašmirske vlade. Musharraf je naglasio da bi se u sklopu njegovog plana Pakistan odrekao Kašmira, te da bi bio protiv "kašmirske neovisnosti".

CARACAS - Hugo Chavez, na čelu Venezuele već osam godina, proglašen je pobjednikom nedjeljnih predsjedničkih izbora s gotovo 63 posto glasova za novi šestogodišnji mandat, objavila je u utorak predsjednica izbornog povjerenstva. Dosadašnji šef države prikupio je 7,162 milijuna glasova, to jest 62,89 posto, te je "stoga proglašen izabranim predsjednikom na razdoblje od šest godina", rekla je predsjednica Nacionalnog izbornog vijeća Tibisay Lucena, na svečanoj ceremoniji kojoj je prisustvovao Chavez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙