FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 13 sati

ZAGREB, 5. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 13 sati.
ZAGREB, 5. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 13 sati.

GOSPIĆ - Ličko-senjska policija uhitila je trojicu hrvatskih državljana osumnjičenih za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i sprovela ih istražnom sucu koji im je odredio 48-satno zadžavanje u Okružnom zatvoru, priopćeno je danas iz Operativno-komunikacijskog centra ličko-senjske Policjske uprave. M.P., M.Ž. i Ž.Š. osumnjičeni su da su u jesen 1991. kao čuvari zatvora u Korenici, kršeći međunarodno pravo, fizički i psihički zlostavljali veći broj zarobljenika. Korenica je bila u sastavu SAO krajine, samoproglašene srpske države na teritoriju Hrvatske u okviru plana stvaranja velike Srbije. Nakon kriminalističke obradbe oni su kazneno prijavljeni i sprovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Gospiću. U roku od 48 sati istražni sudac će odlučiti hoće li im biti određen pritvor ili će se braniti sa slobode.

DUBROVNIK - U sklopu proslave Dana pomoraca i blagdana sv. Nikole danas je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka u hotelu Hilton Imperial u Dubrovniku priredilo predstavljanje Konvencije o radu pomoraca 2006. Otvarajući skup pomoćnik ministra pomorstva kapetan Mario Babić kazao je da je važno donošenje Konvencije o radu pomoraca u veljači ove godine u Ženevi jer sjedinjuje više od 68 standarda koje je Međunarodna organizacija rada donijela u zadnjih 80 godina, a odnose se na radne, životne i socijalne uvjete pomoraca. Podsjetio je da bi ta konvencija stupila na snagu, treba ju ratificirati 30 država s 33 posto ukupne svjetske tonaže. U svijetu trenutačno plovi oko 1,2 milijuna pomoraca, od kojih je 32.280 hrvatskih - 6280 na brodovima pod hrvatskom i 26 tisuća pod stranom zastavom.

ZAGREB - Hrvatski Caritas i ove godine organizira božićno prikupljanje pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj "Za 1.000 radosti", a u akciju će biti uključeni vrtići, osnovne i srednje škole, tvrtke i građani, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Prikupljena sredstva i proizvodi proslijedit će se biskupijskim Caritasima, koji će ih dalje poslati župama. Školarci i djeca iz vrtića u akciju će se moći uključiti kupovanjem prigodne naljepnice koju je tiskao Hrvatski Caritas. Zahvaljujući Hrvatskim šumama bit će organizirana humanitarna prodaja 800 božićnih drvaca u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Varaždinu i Zadru.

ZAGREB - Glumac i pjesnik Duško Gruborović, član ansambla Kazališta "Kerempuh", iznenada je preminuo jučer u 51. godini života, priopćeno je danas iz tog kazališta. Duško Gruborović (1956.-2006.) hrvatsko glumište napušta u najboljim stvaralačkim godinama, ostavljajući neizbrisiv trag kao glumac i pjesnik, kaže se u priopćenju. Nakon završene Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu ostvario je na pozornici u dva i pol desetljeća vrlo zapažene uloge, među ostalim u predstavama "Svoga tela gospodar", "Gospodi i drugovima", "Gnjidi", "Balkanskom špijunu", do zadnje uloge u "Aferi". Radio je i na televizijskim serijama. Gruborović je djelovao i kao pisac, autor je više zbirki pjesama. Ove je godine dobio Nagradu "Zvonimir Golub" za najljepšu neobjavljenu pjesmu "Jedino još ovdje". Pisao je i stihove za glazbu, a njegova pjesma "Daješ mi krila" predstavljala je Hrvatsku na međunarodnom eurovizijskom natjecanju u Turskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙