FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ-ovi zastupnici odbacili SDP-ove optužbe o uništavanju obale

ZAGREB, 24. studenoga 2006.(Hina) - HDZ-ovi saborski zastupnici danas su kao "klasičnu zamjenu teza" odbacili SDP-ove optužbe da županijski i državni dužnosnici za račun organiziranog kriminala drastično šire građevne zone na Jadranu.
ZAGREB, 24. studenoga 2006.(Hina) - HDZ-ovi saborski zastupnici danas su kao "klasičnu zamjenu teza" odbacili SDP-ove optužbe da županijski i državni dužnosnici za račun organiziranog kriminala drastično šire građevne zone na Jadranu.

"Nevjerojatna je lakoća kojom SDP-ovci kleveću druge za ono što sami čine", rekao je HDZ-ov zastupnik Frano Matušić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Podsjetio je da je SDP-ov gradonačelnik na Mljetu protupravno prodao državno zemljište, o čemu je donesen i pravovaljan sudski pravorijek.

"Govore o nekakvoj HDZ-ovoj 'hobotnici', a njihova se kriminalna organizacija i 'hobotnica' rasprostrla čitavom Hrvatskom, od Mljeta, preko Rijeke, do Koprivnice, a i u Zadru je, ali je trenutačno obezglavljena", izjavio je Matušić.

Njegov stranački kolega Kruno Peronja odbacio je tvrdnje SDP-ovaca da su izmjenama prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije povećane građevne zone i turistički kapaciteti. Naglasio je da Ministarstvo mora dati suglasnost na Županijski prostorni plan iz 2002., kad se o županijskim prostornim planovima brinuo SDP, a od tada su, kaže, građevne zone u Županiji smanjene za 30 posto.

Kazao je i kako drastičnih prenamjena zemljišta ne može biti, jer je to Vlada zabranila uredbom iz 2004. kako bi spriječila apartmaniziranje i betoniziranje obale.

SDP je optužio kao glavnog krivca za nedonošenje prostornih planova, jer je prošla Vlada iz Zakona o prostornom planiranju izbacila rokove za njihovo donošenje.

Iako osuđuje anonimne prijetnje gradonačelniku Milne Frani Loziću, Peronja je upozorio da od sedam općina na Braču jedino Milna nema novi prostorni plan, nego je na snazi onaj iz 1984.

Novinare je zanimalo jesu li točne SDP-ove tvrdnje da su turistički kapaciteti u općini Nerežišću prošireni za 5100 postelja te je li u općini Selcima, unatoč izričitu protivljenju Općinskog vijeća, predviđena izgradnja golfskih igrališta s tri tisuće postelja. Peronja je potvrdio navode za Nerežišće, ali i naglasio da je to jedina bračka općina kojoj do sada nije bio omogućen razvoj turizma. Glede Selca rekao je da je prijašnja općinska vlast razmišljala o izgradnji golfskih igrališta, a hoće li se doista i graditi, o tome će, kaže, odlučiti Općinsko vijeće.

Odbacio je i SDP-ove tvrdnje o prenamjeni rta Pelegrin na Hvaru iz zelene u građevnu zonu, istaknuvši da je riječ o zaštićenoj zoni i državnom zemljištu te da nikad nije bilo namjere da se ono prenamijeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙