FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoftov poslovno - tehnološki centar premašio planove u 1. godini rada

VARAŽDIN, 16. studenog 2006. (Hina) - Microsoftov poslovno - tehnološki centar u Varaždinu u prvoj je godini rada značajno premašio postavljene ciljeve, rečeno je na današnjem obilježavanju prve godišnjice rada centra.
VARAŽDIN, 16. studenog 2006. (Hina) - Microsoftov poslovno - tehnološki centar u Varaždinu u prvoj je godini rada značajno premašio postavljene ciljeve, rečeno je na današnjem obilježavanju prve godišnjice rada centra.

Tijekom prve godine rada, izravnu pomoć Centra dobilo je 145 neovisnih proizvođača softvera u Hrvatskoj, pokrenuto je 15 novih tvrtki i predstavljeno preko 30 novih softverskih rješenja dostupnih na tržištu, rekao je direktor Centra Tomislav Brozin.

U prvih 12 mjeseci rada, dodao je, u centru se školovalo 465 polaznika, a u Varaždin su stigli iz Hrvatske i još šest europskih zemalja.

Planovi Centra za prvih 30 mjeseci rada, rekao je Brozin, uključuju izravnu pomoć za najmanje stotinu neovisnih proizvođača softvera, u obliku formalne obuke ili tehničke pomoći pri razvoju softvera. To bi, prema planovima, trebalo rezultirati zapošljavanjem najmanje 200 djelatnika.

Planira se također otvaranje 20 novih tvrtki i pedesetak novih softverskih rješenja koja će biti ponuđena u Hrvatskoj i na tržištu regije.

Microsoftov poslovno - tehnološki centar otvoren je u listopadu prošle godine. Namijenjen je prvenstveno malim i srednjih poduzećima kojima osigurava infrastrukturu i resurse potrebne za razvoj inovativnih softverskih rješenja, njihovo testiranje, razradu poslovnih rješenja i plasman na tržište.

Microsoftovi partneri u osnivanju centra su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Grad Varaždin te tvrtke Cisco i T-Com. Izravna investicija Microsofta i USAID-a u Centar iznosila je 2 milijuna dolara.

Prema riječima direktora Microsofta Hrvatska Davora Majetića, u tijeku su pripreme za osnivanje sličnih centara u drugim hrvatskim regijama, a kako je rekao, uspješni model prepoznat je i u Sloveniji, Rumunjskoj i Bugarskoj, gdje također namjeravaju osnovati takve ustanove.

Svečanosti obilježavanja centra prisustvovali su, uz brojne partnere, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert A. Bradtke, župan Varaždinske županije Radimir Čačić te gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙