FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Pismo namjere o realizaciji sustava gospodarenja otpadom u Istri

PULA,13. studenog 2006.(Hina) - U Puli je danas potpisano Pismo namjere o zajedničkoj realizaciji jedinstvenog sustava gospodarenja otpadom u Istri.
PULA,13. studenog 2006.(Hina) - U Puli je danas potpisano Pismo namjere o zajedničkoj realizaciji jedinstvenog sustava gospodarenja otpadom u Istri.

Potpisali su ga istarski župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

"Obećali smo građanima Istre da ćemo u našem mandatu riješiti dva velika ekoproblema, a to su tretman otpadnih voda u Istri i problem gospodarenja otpadom i smećem", istaknuo je istarski župan Ivan Jakovčić dodavši kako su današnjim potpisivanjem Pisma namjere Grad Pula i Županija zaokružili dosadašnju aktivnost po pitanju zbrinjavanja otpada.

On je stoga izrazio vjeru da će već iduće godine biti ishodovana lokacijska dozvola za regionalni centar za gospodarenje otpadom.

"Istra će postati ugodno mjesto za življenje jer će velik dio sredstava biti potrošen za zdrav okoliš", kazao je Jakovčić.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom smatrajući ga jednim od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji ima za cilj uspostavu uravnoteženog i održivog razvoja istarske županije. Dodao je da će se regionalnim centrom za gospodarenje otpadom dugoročno riješiti kvalitetno zbrinjavanje otpada.

Grad Pula i Županija, rečeno je, za mjesec će dana osnovati zajedničko trgovačko društvo s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, a u ovaj veliki županijski ekoprojekt uključit će se i istarski gradovi te komunalna poduzeća koja će postupno sanirati i zatvarati vlastite deponije.

Na pulskom odlagalištu otpada "Kaštjun" bit će izgrađen i županijski centar za gospodarenje otpadom, prvi takav u Hrvatskoj dok je za sanaciju sadašnjeg odlagališta otpada Grad Pula dobio 24 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a još 20 milijuna kuna za ovu namjenu izdvojit će Istarska županija.

Za šest mjeseci trebao bi biti dovršen njegov projekt i Studija utjecaja na okoliš, a do kraja 2007. godine trebala bi biti najprije ishodovana lokacijska dozvola, a zatim i građevinska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙