FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: Dan Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI, 11. studenog 2006. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine, na kojoj je bio i predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, u Vinkovcima je danas proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije i blagdan njezina zaštitnika Sv. Martina.
VINKOVCI, 11. studenog 2006. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine, na kojoj je bio i predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, u Vinkovcima je danas proslavljen Dan Vukovarsko-srijemske županije i blagdan njezina zaštitnika Sv. Martina.

Govoreći o stanju u gospodarstvu, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je istaknuo da su nakon niza loših godina konačno zaustavljeni negativni trendovi u županijskome gospodarstvu, povećana zaposlenost i prihodi gospodarstva.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković najavio je da će se iz državnog proračuna godine 2007. u Vukovarsko-srijemsku županiju uložiti dvije milijarde kuna. Ujedno je čestitao županijskim čelnicima na provedbi mnogih razvojnih projekata koji tu županiju, kako je rekao, po investicijskoj aktivnosti svrstavaju među vodeće u Hrvatskoj.

Čestitajući građanima Dan Vukovarsko-srijemske županije, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks poručio je da je najava ministra Čobankovića o ulaganju dvije milijarade kuna iz državnog proračuna "ključni i krunski dokaz da nisu istinite teze koje su se pokušavale širiti Slavonijom i Srijemom o Vladinu namjernom zapostavljanju tih područja".

"Istina je da su i Vlada i Sabor savjesno i odgovorno skrbili za rast i razvoj Vukovarsko-srijemske županije", ustvrdio je Šeks, dodajući kako se građani te županije imaju pravo nadati boljoj budućnosti.

U ime Zajednice županija govorila je dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconjić, a u sklopu svečane sjednice prikazan je i dokumentarni film o ovogodišnjim gospodarskim postignućima u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Nakon prigodnih govora župan Božo Galić uručio je nagradu za životno djelo vinkovačkom akademskom kiparu Antunu Babiću.

Dodijeljene su i godišnje nagrade te povelje Županije.

Uoči svečane sjednice Skupštine izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod glavnoga križa na vinkovačkome Gradskom groblju sv. Marije Magdalene, a bilo je i na misi koju je u župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona predvodio pomoćni biskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić.

U povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije vijence su kod glavnoga križa na vinkovačkome Gradskom groblju položila i svijeće zapalila i izaslanstva grada Vinkovaca te županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙