FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks opovrgnuo optužbe da vlast kriminalizira Domovinski rat

OSIJEK, 4. studenog 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks opovrgnuo je u subotu optužbe onih koji su se razišli s HDZ-om da vlast provodi kriminalizaciju Domovinskog rata te da je u slučaju Glavaš riječ o politički montiranom procesu.
OSIJEK, 4. studenog 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks opovrgnuo je u subotu optužbe onih koji su se razišli s HDZ-om da vlast provodi kriminalizaciju Domovinskog rata te da je u slučaju Glavaš riječ o politički montiranom procesu.

"Najodlučnije odbacujem teze o utjecaju državne vlasti na sudstvo, policiju i odvjetništvo", izjavio je Šeks na skupu stranačkih dužnosnika Osječko-baranjske županije, dodajući kako se takvim tvrdnjama žele skupiti jeftini bodovi. Rekao je kako su "opasne klevete" da se pokrenutim sudskim postupcima i pritvorom nekih osoba kriminalizira Domovinski rat.

Vrijednosti Domovinskog rata su svetinja jer se zna na čijoj je krvi obranjen i Osijek, i Slavonija, i Hrvatska, rekao je Šeks, dodajući da se "određeni broj ljudi s HDZ-om razišao zbog autonomaških, separatističkih ideja" nespojivih s programom HDZ-a, koji Hrvatsku gleda kao jedinstvenu državu u kojoj se svi njezini dijelovi trebaju ravnomjerno razvijati.

Šeks je odbio i optužbe o zapostavljenosti Slavonije i Baranje, ističući da trenutačna vlast ulaže golem novac za mnoge projekte, među kojima su izgradnja koridora 5c, plinofikacija Baranje i drugi.

Pri donošenju proračuna za sljedeću godinu vidjet će se kolika je stvarna briga za Slavoniju i Baranju, dodao je.

Sudionici skupa, na kojem su bili i ministri Ivica Kirin i Berislav Rončević, bezrezervno su poduprli Vladimira Šeksa, koji je za Slavoniju i Baranju kroz dugi niz godina, kako je rečeno, "učinio maksimalno i koji je uvijek bio spreman pomoći".

Predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Tomislav Ivić i predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević istaknuli su da je HDZ do kraja konsolidiran i spreman za pobjedu na izborima za gradske četvrti i mjesne odbore te za parlamentarne izbore.

Skup je održan u punoj dvorani kina "Europa", a Vladimir Šeks je pri ulasku u dvoranu te dok je govorio često popraćen burnim pljeskom.

Nakon izlaska iz dvorane, na novinarski upit kako to da se HDZ konsolidira dok je Glavaš u zatvoru, gdje štrajka glađu, Šeks je odgovorio kako "to nema nikakve veze jer je HDZ u Osječko-baranjskoj županiji konsolidiran, a današnji skup je mobilizatorski uoči predstojećih izbora".

Na novinarski upit kako kao čovjek gleda na činjenicu da je njegov donedavni prijatelj i suradnik u zatvoru, Šeks je odgovorio da u tome ne uživa.

"Kad su me 1985. kidnapirali i kad sam bio u zatvoru, tri tjedna sam štrajkao glađu, no, osim što sam omršavio i narušio zdravlje, nisam s tim ništa postigao", rekao je i poručio Glavašu da od štrajka glađu nema nikave koristi te da od njega odustane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙