FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 20. listopada 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

AŠHABAD - Golemi tematski park izveden prema zamisli ekscentričnog turkmenistanskog diktatora Saparmurata Nijazova, inačica Disneylanda, u četvrtak je otvoren u prijestolnici bivše sovjetske republike. Rekreativni kompleks koji se temelji na turkmenskoj narodnoj umjetnosti i bajkama prostire se na 330.000 četvornih metara i ima 54 atrakcije. Posjetitelje pozdravljaju likovi iz turkmenskog folklora, među kojima neki sliče na junake bajki sa Zapada. Djevojčica Akpamik ima sedmoricu braće, dječak Hudojberdi se bori sa zlodusima, a debeljko Bovendžik proguta svakog tko mu se nađe na putu.

NEW YORK - Premda je proglašen pobjednikom priredbe u New Yorku, ruski mačak je pokazao da mu smetaju svjetla pozornice. Jevgenij Plušenko, mačak nazvan po ruskom olimpijskom prvaku u klizanju, proglašen je pobjednikom godišnjeg natjecanja mačaka koje je održano u Madison Square Gardenu. Dok ga je jedan član žirija predavao drugom, mačak je iskočio iz zagrljaja i pobjegao u prostorije iza pozonice, gdje su ga našli tek nakon jednodnevne potrage. Kad su ga pronašli, prvak je bio gladan i žedan.

NEW YORK - Jedna trećina djelatnika svoje lozinke za pristup računalnim sustavima jednostavno zapiše na vidljivo mjesto, pokazuju rezultati istraživanja što ga je provela tvrtka Nucleus Research and Knowledge Storm. Tvrtke pokušavaju poboljšati sigurnost svojih sustava tako što često mijenjaju lozinke i čine ih kompliciranijima, ali to nema utjecaja na sigurnost. Zbog složenosti lozinki, zaposlenici često zapišu pristupnu kombinaciju na vidljivo mjesto. "To je kao da roditelji kupe komplicirani zaštitni sustav, a djeca ostave ključ pod otiračem", kazao je David O'Connel iz Nucleus Researcha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙