FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka burza i OMX potpisali ugovor o suradnji

ZAGREB, 9. studenog 2006. (Hina) - Zagrebačka burza i OMX potpisali ugovor o suradnji
ZAGREB, 9. studenog 2006. (Hina) - Zagrebačka burza i OMX potpisali ugovor o suradnji

HINA - Financijski servis

Zagrebačka burza i OMX grupa potpisale su danas Sporazum o suradnji, a međusobni partnerski odnos temeljit će se na suradnji u području tehnologije i razvoja novih proizvoda.

Zagrebačka burza želi unaprijediti svoju sadašnju poziciju na hrvatskom tržištu i u regiji Jugoistočne Europe koristeći bogata iskustva OMX-a, jednog od europskih lidera u burzovnom poslovanju.

Cilj suradnje OMX-a i Zagrebačke burze jest pridonijeti razvoju hrvatskog tržišta kapitala te tako povećati njegovu nacionalnu i međunarodnu atraktivnost, navodi se u priopćenju Zagrebačke burze.

OMX je vodeći ekspert u burzovnoj industriji. Kroz Nordijsku burzu u Kopenhagenu, Stockholmu, Helsinkiju, Rigi, Tallinu i Vilniusu, OMX nudi pristup do otprilike 80 posto nordijskih i baltičkih tržišta.

Njihova integrirana tehnička rješenja šire se i omogućuju efikasan pristup trgovini vrijednosnim papirima na burzama te klirinškim organizacijama i centralnim depozitima diljem svijeta. OMX je uvršten na Nordijskoj burzi u Stockholmu, Helsinkiju i Kopenhagenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙