FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 9. studenoga

ZAGREB, 9. studenoga 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 9. studenoga.
ZAGREB, 9. studenoga 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 9. studenoga.

TEL AVIV - Završnog dana službene posjete Izraelu hrvatskog gospodarskog izaslanstva, predvođenog ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Brankom Vukelićem, održat će se Gospodarski forum u organizaciji Udruženja gospodarskih komora Izraela. Izraelskim će gospodarstvenicima biti predstavljeni potencijali ulaganja u hrvatsko gospodarstvo, kao i iskustva dosadašnjih izraelskih ulagača u Hrvatskoj.

ZAGREB - Udruga Hrvatski izvoznici organizator je tribine na temu "Uloga prijevoznika u hrvatskom izvozu - što nas očekuje nakon 1. siječnja 2007". Na skupu će između ostaloga biti riječi na koji način povezati izvoznike i prijevoznike (11,30 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca - Nacionalnog centra za klastere bit će održana prezentacija pod nazivom "Gospodarska suradnja i regionalizacija u proizvodnji i plasmanu auto dijelova i vozila Zastava auto". Cilj projekta je regionalizacija gospodarske suradnje i predstavljanje ugovora kojim bi se potencijalnim kooperantima u Hrvatskoj omogućila proizvodnja i izvoz proizvoda (rezervnih dijelova za automobil Zastava 10, po licenci Fiat Punto) u Republiku Srbiju (12,00 sati, Umjetnički paviljon, Trg kralja Tomislava 22).

ZAGREB - Tvrtka Knauf na konferenciji za novinare predstavit će dosadašnja ulaganja te tvrtke u Hrvatskoj, posebice na području posebne državne skrbi - Kosovo kod Knina. Predstavnici Knaufa govorit će o investicijama u proizvodnju, otvaranju novih radnih mjesta, ekološkoj proizvodnji itd. (11,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Zagrebačka burza i OMX grupa potpisat će Sporazum o razumjevanju i Ugovor o projektu suradnje, a u cilju razvoja Burze i hrvatskog tržišta kapitala (12,00 sati, Zagrebačka burza, Ksaver 200).

ZAGREB - Krajem rujna ove godine u Hrvatskoj je bilo registrirano 235.786 poslovnih subjekata, od čega je aktivno bilo njih 107.634 ili 45,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Razlika između registriranih i aktivnih pravnih osoba najmanja je kod trgovačkih društava. Tako je od 105.160 registrirana trgovačka društva, na kraju rujna aktivno bilo njih 82.520 ili 78,5 posto. Od 82.517 registriranih poduzeća i zadruga aktivno je bilo njih samo 8.157 ili 9,9 posto. Najviše registriranih i aktivnih poslovnih subjekata u rujnu bilo je u području trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila te predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo s udjelom registriranih od 37,6 posto i aktivnih 30,9 posto. U prerađivačkoj industriji bilo je 9,4 posto od ukupno registriranih subjekata, a udio u aktivnim iznosio je 11,3 posto. Poslovanje nekretninama, iznajmljivanje i poslovne usluge imalo je udio registriranih od 12,6 posto i aktivnih od 18,1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙